Επιστροφή στον ευρωπαϊκό χρηματιστηριακό "χάρτη"

Την επιστροφή της Βουλγαρίας στον ευρωπαϊκό, χρηματιστηριακό "χάρτη" των ελκυστικών - για τους επενδυτές - αγορών, αναμένει ο διευθύνων σύμβουλος του χρηματιστηρίου της Σόφιας, Ιβάν Τάκεφ. Σημειώνοντας πως, από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, η χρηματιστηριακή αγορά υπέστη ζημία από την υποτονική δραστηριότητα των επενδυτών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εξίσου μικρή συνολική ρευστότητα, ο κ. Τάκεφ τόνισε πως η επιστροφή των επενδυτών θα σηματοδοτήσει και την αλλαγή "σελίδας" στο χρηματιστήριο της Σόφιας.

Σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό πρακτορείο
ειδήσεων "Sofia News Agency", ο κ. Τάκεφ επισήμανε πως η μετακίνηση των επενδυτών σε λιγότερο επικίνδυνες αγορές θα τους οδηγήσει, εκ νέου, στη Βουλγαρία.

Ο ίδιος παρουσίασε και τη διαδικασία των προκαταρκτικών συνομιλιών του Χρηματιστηρίου της Σόφιας με ενδιαφερόμενους επενδυτές για την πώληση του 50,5% της χρηματιστηριακής αγοράς και εμφανίστηκε αισιόδοξος, καθώς- όπως είπε- το χρηματιστήριο θα είναι σε θέση να προσελκύσει ένα στρατηγικό επενδυτή έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αναφερόμενος σε συζητήσεις περί εισαγωγής της εταιρείας, που θα συσταθεί για το έργο του πυρηνικού σταθμού "Μπέλενε", σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η οικονομική σκοπιμότητα του έργου, ο διευθύνων σύμβουλος του χρηματιστηρίου εμφανίστηκε ουδέτερος ως προς μια τέτοια προσέγγιση, ωστόσο, δήλωσε "αρκετά απαισιόδοξος".

Επεξηγώντας τη θέση του, είπε - μεταξύ άλλων - πως "...εάν δεν υπάρχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα μιας συγκεκριμένης εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του κόστους της λειτουργίας της, οι επενδυτές θα είναι απρόθυμοι να επενδύσουν".

Ωστόσο- υπογράμμισε - "εάν υπάρχει ένα υγιές επιχειρηματικό μοντέλο που υποστηρίζεται σε λεπτομερείς πληροφορίες, η χρηματιστηριακή αγορά θα είναι πάντα ευπρόσδεκτη και συνεχή στήριξη μιας τέτοιας εταιρείας".
Keywords
Τυχαία Θέματα