Ενίσχυση των ελληνο-σερβικών σχέσεων

Η ενίσχυση των ελληνο-σερβικών οικονομικών σχέσεων και η διεύρυνση της επενδυτικής δραστηριότητας των Ελλήνων επιχειρηματιών στη Σερβία, είναι το κύριο αντικείμενο της διήμερης επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών Σ. Κουβέλη στο Βελιγράδι.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με υπουργούς της σερβικής κυβέρνησης, θα εκφωνήσει ομιλία στο ελληνο-σερβικό επιχειρηματικό φόρουμ, με θέμα την "προοπτική των ελληνο-σερβικών οικονομικών σχέσεων" και θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με εκπροσώπους της σερβικής και της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Αύριο, Παρασκευή, ο κ. Κουβέλης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της σερβικής Βουλής, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Νεμπόισα Τσίριτς.

Ο κ. Κουβέλης θα επισκεφθεί τον Πύργο Νεμπόισα, στον οποίο μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος και ο οποίος αποκαταστάθηκε με τη χρηματοδότηση του ελληνικού Δημοσίου, με ποσοστό συμμετοχής 70% στο συνολικό προϋπολογισμό του έργου.
Keywords
Τυχαία Θέματα