Έλλειπαν οι μάρτυρες κατηγορίας!

Αναβολή για τις 30 Νοεμβρίου πήρε από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο, η δίκη των 15 ατόμων που συνελήφθησαν έξω από το κτήριο της ΔΕΗ στο Χολαργό, κατηγορούμενοι για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δέκα υπάλληλοι της ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Νίκου Φωτόπουλου, τρεις δημόσιοι υπάλληλοι ΥΠΕΧΩΔΕ
Οικονομικών, ΕΚΑΒ, ένας συνταξιούχος και ένας άνεργος.
Ο ένας από τους 15 πέραν της κατηγορίας για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας αντιμετωπίζει και την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.
Η δίκη αναβλήθηκε λόγω απουσίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των μαρτύρων κατηγορίας. Από την εκφώνηση των ονομάτων των 15 μαρτύρων κατηγορίας, αρχικά παρών δήλωσε μόνο ένας αστυνομικός, ενώ μετά από διακοπή του δικαστηρίου, εμφανίστηκαν δύο ακόμη μάρτυρες κατηγορίας, στελέχη της ΔΕΗ.

Η υπεράσπιση διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απουσία των μαρτύρων και ζήτησε από το δικαστήριο μέσω της εισαγγελίας να αναζητήσει τους απόντες ώστε να προσέλθουν να καταθέσουν. Το δικαστήριο απεδέχθη το αίτημα και μετά από διακοπή περίπου μίας ώρας ανέγνωσε έγγραφο της αστυνομικής Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής σύμφωνα με το οποίο, πλην των δύο στελεχών της ΔΕΗ οι υπόλοιποι απόντες αναζητήθηκαν και δεν βρέθηκαν.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων έκανε λόγο για προσχηματική συμπεριφορά εκ μέρους της αστυνομίας και τόνισε ότι το πρωί στο τμήμα δηλώθηκε στους αστυνομικούς ότι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την κλήση των μαρτύρων στο δικαστήριο. Δήλωσε ότι επιθυμεί την συνέχιση της δίκης με εντολή του δικαστηρίου για βιαία προσαγωγή των μαρτύρων και αιτήθηκε επίσης σε περίπτωση αναβολής να κληθεί να καταθέσει και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός, καθώς υπογράφει την μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε για την κατάληψη των εργαζομένων.

Μετά την αναβολή της δίκης, η πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε στους κατηγορουμένους πως αισθάνεται την ανάγκη να τους εξηγήσει πως δικονομικά δεν μπορεί να διατάξει βίαιη προσαγωγή γιατί στους απόντες μάρτυρες δεν έχει παραδοθεί κλήση.

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στη ΔΕΗ Χολαργού. Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα έξω από το κτήριο της ΔΕΗ στη Μεσογείων, ενώ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση της αστυνομίας και τις συλλήψεις, η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ κήρυξε 48ωρη απεργία στα μηχανογραφικά κέντρα της ΔΕΗ, σήμερα και αύριο, και τετράωρες στάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Αττική.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις συλλήψεις, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υπογραμμίζει ότι η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί «μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος, του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και των παραγγελιών της Δικαιοσύνης, με σεβασμό στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών».

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, «η σημερινή,
Keywords
Τυχαία Θέματα