«Εκφραση της σκληρής γραμμής της Τουρκίας»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών σε σύνοδο του Νάτο στο Βερολίνο, αποτελούν έκφραση της σκληρής γραμμής που η Τουρκία ακολουθεί στο κυπριακό πρόβλημα. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει, στη διάρκεια αντιπαράθεσης που είχε με τον Τσέχο ομόλογό του Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ, ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ επίσημα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Κύπρο.

Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού αποτελούν ακόμα μια απόδειξη ότι η
Άγκυρα, παρά τις διακηρύξεις της ότι εργάζεται για λύση, δεν δείχνει καμιά διάθεση να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Σημειώνουμε επίσης θέσεις του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης για τις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία, στις οποίες οριοθετείται ως στρατηγικός στόχος η αύξηση του διεθνούς κύρους του ψευδοκράτους», είπε ο κ. Στεφάνου. Πρόσθεσε πως ενόψει αυτής της πολιτικής αυτής της Τουρκίας, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αξιοποιεί τις δυνατότητες που παρέχει στην Κυπριακή Δημοκρατία η ιδιότητα του κράτους- μέλους της Ένωσης, αλλά και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ώστε να της ασκείται επιρροή και πίεση για να πειθαναγκαστεί να αλλάξει στάση και να συναινέσει σε λύση, που να τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό και να επανενώνει τη χώρα και το λαό μας στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Περαιτέρω δήλωσε ότι στόχος είναι η λύση του Κυπριακού, αλλά η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίζει την ενταξιακή της πορεία, χωρίς να υλοποιεί τις υποχρεώσεις της.

Οι δυσκολίες που συναντά η Τουρκία ένεκα του Κυπριακού, κατέληξε ο κ. Στεφάνου, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αυτή ακολουθεί και θα πρέπει να την αλλάξει.
Keywords
Τυχαία Θέματα