Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία

Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία έχουν προκηρύξει για την Τρίτη τα Εργατικά Κέντρα Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης με αιχμή τα εργασιακά.
Η απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Για την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Κάλεσμα για συμμετοχή
στην απεργία και τη συγκέντρωση έχει απευθύνει η ΓΣΕΕ Όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία, η απεργία είναι ένα «ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες, που επεξεργάζονται νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, με παρεμβάσεις ή ακυρώσεις των ΣΣΕ».

Τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση των Εργατικών Κέντρων Αττικής έχει εκφράσει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας καλεί τα σωματεία - μέλη της με αποφάσεις τους να συμμετέχουν δυναμικά τόσο στην απεργία όσο και στη συγκέντρωση.

Και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ κάλεσε τις Ενώσεις και τις γενικές συνελεύσεις των Νοσοκομείων να συμμετάσχουν στην απεργία.

Σαρανταοκτάωρη απεργία απεργία, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, από την Τρίτη στις 06.00 μέχρι και την Πέμπτη στις 06.00 έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ .

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Στάσεις εργασίας έχουν ανακοινωθεί για αύριο σε λεωφορεία, τρόλεϊτραμ ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και Προαστιακό, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του μετρό καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 7.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Οι συρμοί του Ηλεκτρικού θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ, τα δρομολόγια του Προαστιακού θα διεξαχθούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ το τραμ θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Κάλεσμα στην εργατική τάξη να εμποδίσει το «ξήλωμα» των κατακτήσεών της και «να βάλει τέρμα στην εκμετάλλευσή της» απηύθυνε το Κομμουνιστικό Κόμμα εν όψει της παναττικής απεργίας της Τρίτης.

«Η επιτυχία της παναττικής απεργίας πρέπει να σηματοδοτήσει την πιο αποφασιστική αντεπίθεση της εργατικής τάξης απέναντι στην ανελέητη και διαρκή επίθεση που δέχεται στους μισθούς, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τα εξοντωτικά χαράτσια από την κυβέρνηση των καπιταλιστών και της Ε.Ε.», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Δεν ξέρουμε πόση ουσία έχουν οι απεργίες που γίνονται απλώς για την "τιμή των όπλων"...» σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Συμμαχία επαναλαμβάνει πως το πρόβλημα στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι οι μισθοί, αλλά το μη μισθολογικό κόστος και τα αντικίνητρα στην επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα.
Keywords
Τυχαία Θέματα