Είχαν και κάμερα για να το ανεβάσουν στο Youtube!

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Καλημέρα, κύριε Κεδίκογλου. Εσείς τώρα, μετά από όλα αυτά που έγιναν, επιμένετε ότι υπήρξαν βανδαλισμοί, ότι υπήρξε εισβολή, ότι μπούκαραν, ότι τα έκαναν μπάχαλο, όλα αυτά τα οποία αρνείται κατηγορηματικά το ΚΚΕ;
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Επειδή αυτή η συζήτηση παίρνει τη μορφή κοκορομαχίας και υπάρχουν στοιχεία, βρίσκεται μια έρευνα σε εξέλιξη, ας αφήσουμε να δούμε τι θα βγάλει η εισαγγελική έρευνα. Εγώ στέκομαι στο εξής: Η μαρτυρία του Γιάννη Βρούτση λέει πολλά. Έτσι; Έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Χθες, που μίλαγε στη Βουλή.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ:
Ναι, χθες που μίλησε στη Βουλή, είπε -γιατί τώρα μπορώ να σας αποκαλύψω όταν χθες σας έλεγα ότι υπήρχε μαρτυρία για συνδικαλιστή με κάμερα, που τραβούσε την όλη σκηνή- ήταν από τον Γιάννη Βρούτση. Το είπε και ο υπουργός Εργασίας στη Βουλή, χθες. Λοιπόν, εάν υπάρχει -και ο κύριος Βρούτσης λέει ότι υπάρχει- θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι έχει καταγράψει αυτή η κάμερα. Θέλω απλώς να σας σημειώσω ότι φαίνεται να είναι πάγια τακτική -το έχουμε δει, το έχω δει εγώ σε άλλη περίπτωση- σε τέτοια επεισόδια να υπάρχει και κάποιος με κάμερα, από τη μεριά όσων φωνάζουν. Ας το πούμε έτσι. Όσων προκαλούν το επεισόδιο, για να καταγράψει το συμβάν και μετά το βλέπετε στο youtube ή σε διάφορα άλλα Μέσα.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Κύριε Κεδίκογλου, είναι πάντως λίγο ανορθόδοξο αυτό. Η κυβέρνηση να δώσει βίντεο του ΚΚΕ…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όχι, όταν μας κατηγορούν ότι στήσαμε προβοκάτσια, ότι σπάσαμε μόνοι μας τα γραφεία, ότι όλα αυτά έγιναν, πέστε μου τη δική σας εκδοχή.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ούτε αυτό είναι λογικό, προφανώς, αλλά από την άλλη μεριά, έχουμε τον υπουργό και όχι το ΚΚΕ… Δεν το έχω καταλάβει αυτό, γιατί δηλαδή να έχει δίκιο ο υπουργός και όχι το ΚΚΕ;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Επειδή είμαστε μια ευνομούμενη πολιτεία, δεν αφήνουμε τις αρμόδιες αρχές…

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Τις αφήνουμε. Οι αρμόδιες αρχές είπαν…

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Η αστυνομία άσκησε δίωξη μόνο για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας, απ` ό,τι διαβάζουμε.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δεν υπήρχαν μάρτυρες και δόθηκε χρόνος να εξεταστεί. Εγώ πιστεύω ότι είναι σωστό τέτοιες περιπτώσεις να μην εξετάζονται εν θερμώ, να είναι λίγες ημέρες αργότερα, να το δούμε πιο ψύχραιμα και αντικειμενικά.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Σύμφωνοι, αλλά η πρώτη άποψη των αρμόδιων αρχών, είναι ότι δεν έγιναν όλα αυτά…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Σας επαναλαμβάνω: Ρωτήστε, κάντε και εσείς τη δημοσιογραφική σας έρευνα, ρωτήστε υπαλλήλους, ρωτήστε ανθρώπους που ήταν μέσα εκείνη τη στιγμή. Εγώ γνωρίζω πως όσοι ήταν μέσα, τρόμαξαν πολύ.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Γιατί δεν πήγαν να καταθέσουν;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Έτσι όπως έγινε και μη ξεχνάτε το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί χθες στην Ευελπίδων, ήταν μάλλον εκρηκτικό.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Δεν ήταν ανάγκη να δικαστούν οι άνθρωποι. Δηλαδή, δεν επεμβαίνει η κυβέρνηση στον δικαστή που θα κάνει, ό,τι είναι να κάνει. Αλλά, εάν ήταν αρμοδιότητα της κυβέρνησης ή πρωτοβουλία της κυβέρνησης να μην πάνε μάρτυρες κατηγορίας, διότι αυτό θα όξυνε πάρα πολύ τα πράγματα, καλά το κάνατε.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δεν γνωρίζω, πώς έγινε. Καμιά φορά, βλέπετε ότι είναι πολύ συχνό αυτό σε τέτοιες υποθέσεις, όπου ο δικαστής κρίνει ότι είναι καλύτερο να παρέλθουν λίγες ημέρες για να υπάρξει μια πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση της συγκεκριμένης κατάστασης.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Εσείς βλέπετε ότι το ΚΚΕ έχει κάνει μια στροφή; Μιλήσατε χθες για ράλι εξτρεμισμού. Ποιος μετέχει στο ράλι αυτό;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Νομίζω ότι η σκηνή του κ. Λαφαζάνη και του κ. Στρατούλη, να τρέχουν πίσω από το ΠΑΜΕ, χθες, στα δικαστήρια, έλεγε πολλά.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Ότι το ΚΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, συμμετέχει σε ένα ράλι εξτρεμισμού;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Υπάρχει ένας ανταγωνισμός ακτιβισμού.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Το οποίο η κυβέρνηση, απ` ό,τι καταλαβαίνω, έχει αποφασίσει να το αντιμετωπίσει με ακαριαίες παρεμβάσεις.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δεν αντιμετωπίζουμε κανέναν, δεν στοχοποιούμε κανέναν. Έχουμε δύο άξονες που προχωράμε αταλάντευτα: Ο πρώτος άξονας είναι ότι ακολουθούμε το μοναδικό σχέδιο, το μόνο ρεαλιστικό πρόγραμμα, για την έξοδο από την κρίση, χωρίς άλλες απώλειες. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ να βρούμε τη δικαιότερη δυνατή κατανομή των βαρών. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Είναι, όμως, κατανομή βαρών. Φυσικά, είναι δυσάρεστο και σε ορισμένες περιπτώσεις, τα βάρη είναι πολλά. Το ξέρουμε και έχουμε πει ότι μόλις πάρει μια ανάσα η οικονομία, θα κοιτάξουμε να ανακουφίσουμε αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο. Όμως, περιθώρια για μεγαλύτερες οικονομικές ενισχύσεις, διευκολύνσεις, δεν υπάρχουν. Να δώσουμε. Πέστε μου, σε ποιον κλάδο πιστεύετε, υπάρχουν πάρα πολλοί που αξίζουν να πάρουν κάτι παραπάνω. Αλλά πείτε μου, από πού να κόψουμε; Γιατί, για να δώσουμε κάπου, πρέπει να κόψουμε από κάπου αλλού.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Αυτά έπρεπε να τα σκεφτείτε στα Ζάππεια 1, 2 και 3, που λέγατε ότι είχατε να δίνετε.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Το Ζάππειο 1, να σας υπενθυμίσω ότι ήταν το 2010, όταν ακόμα υπήρχαν περιθώρια πολλών διορθώσεων. Χαιρόμαστε που τώρα το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι ήταν λάθος η συνταγή. Αυτά που λέγαμε και εμείς τότε. Όμως, εδώ που φθάσαμε, έπρεπε να σώσουμε το καράβι.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: (Δεν ακούγεται) …Γιατί οι ίδιοι συμφωνούν με την τακτική αυτή; Γιατί δεν είναι μονοκομματική κυβέρνηση.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δεν είναι μονοκομματική κυβέρνηση και είναι ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα η τρικομματική κυβέρνηση. Θα αναγνωρίσετε ότι έχουμε πετύχει αρκετά σε επίπεδο πολιτικής συνεννόησης. Αναζητούμε, σε κάθε περίπτωση, την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Προβληματίζεστε για τις ανακοινώσεις που υπήρχαν χθες και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΔΗΜΑΡ, ότι χρειάζεται διάλογος και ότι χρειάζεται μια μεγαλύτερη νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένου…;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Τις καταγράφουμε, αλλά πραγματικά, διάλογος γίνεται. Ο Γιάννης Βρούτσης έχει μιλήσει με κάθε ομάδα, με κάθε κλάδο. Κάθε μέρα, ακούς να κάνει συσκέψεις.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Εντάξει, να μιλάνε…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δεν μπορείς να λες ότι δεν κάνει διάλογο ο Γιάννης Βρούτσης, γι` αυτό και κάνω εισβολή στο γραφείο του. Πρώτα απ` όλα, να το δούμε και αυτό λίγο. Πείτε μου μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, που να θεωρείται δεδομένο ότι μπορείς να εισβάλεις στο γραφείο του υπουργού.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Τώρα, επειδή εδώ ζούμε, και εσύ δημοσιογράφος ήσουν και εμείς είμαστε και έχουμε δει πολλά, τα οποία είναι και απαράδεκτα σε ορισμένες περιπτώσεις. Πρώτη φορά, λοιπόν, μπήκαν και τα ΜΑΤ στον 5ο όροφο, με 35 συνδικαλιστές εκεί, πώς να μη γίνει «κλωτσοπατινάδα» εκεί πέρα;

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Μα ήταν δυνατόν να αφήσουν…;

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ας μην έμπαιναν, ας μην τους άφηναν από την αρχή. Δηλαδή, λέτε εσείς, απαράδεκτη εισβολή και το άλλο, πέρα από το ότι ήταν και επικίνδυνο.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Το υπουργείο Εργασίας είναι ένα υπουργείο με ανοιχτές πύλες. Δεν υπήρχε καμία φρουρά.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Κάτι δεν πήγε καλά εκεί. Είτε πανικοβλήθηκε ο υπουργός, είτε πανικοβλήθηκε οποιοσδήποτε άλλος…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Θέλω να σας πω το εξής…

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Για να το ξεκαθαρίσουμε: Εγώ δεν πιστεύω ότι με τέτοιου είδους καταλήψεις μπορούν να λυθούν τα προβλήματα. Σύμφωνοι. Αλλά, από την άλλη, δεν έχουν δώσει δείγματα οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, ότι πάνε εκεί και πλακώνονται με τους ανθρώπους στο ξύλο.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Νομίζω ότι έχετε ξεχάσει κάτι καταλήψεις σε λιμάνια. Νομίζω ότι έχετε ξεχάσει διάφορες σκηνές από το παρελθόν.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Όχι, καταλήψεις έχουν κάνει, ξυλοδαρμούς δεν έχουμε.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δεν θυμάστε τις σκηνές στα λιμάνια που ήθελαν κάποιοι να φύγουν; Δεν θυμάστε σκηνές με τους αγρότες που δεν τους άφηναν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους;

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Τα θυμόμαστε αυτά, αλλά αυτό είναι άλλο. Άλλο στους δρόμους, στο «πεδίο των μαχών» και άλλο να ανεβαίνεις σε ένα γραφείο και να λέει ο Βρούτσης ότι θα τον σκότωναν με τα ρόπαλα. Είναι διαφορετικό. Εάν είναι με τα ρόπαλα, υπάρχει σοβαρό θέμα.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Σας λέω, αν ακούσατε τη μαρτυρία του Γιάννη Βρούτση…

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Γιατί να πιστέψω τον Βρούτση και όχι το ΚΚΕ; Δεν θέλω να υποστηρίξω το ΚΚΕ, δεν έχω καμία…

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Θέλω να ρίξετε μια ματιά μετά στη σελίδα 8 του «Ριζοσπάστη», που έχει φωτογραφίες απ` αυτές που εμφανίστηκαν. Στις φωτογραφίες αυτές φαίνεται, ότι στις ίδιες φωτογραφίες υπάρχουν και φωτιστικό που στέκει και στην επόμενη φωτογραφία είναι πεσμένο, τρεις ώρες μετά. Και καταγγέλλουν προβοκάτσια. Σου λέει υπάρχει φωτογραφία που είναι το φωτιστικό εδώ όρθιο και μετά το ίδιο φωτιστικό πεσμένο. Θέλω να σας πω, δεν ρίχνετε μια ματιά περισσότερο, γιατί…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Έχουμε ρίξει ματιές, αλλά δεν μπήκε μόνο ο φωτογράφος, μπήκαν και τηλεοπτικά συνεργεία. Νομίζω ότι το τηλεοπτικό συνεργείο του MEGA μπήκε μέσα.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Ναι, μετά από ώρες. Τέλος πάντων, να σας πω κάτι άλλο; Με τα ακίνητα τι θα γίνει; Εδώ επαναστατούν και οι δικοί σας.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Προσέξτε, γιατί φοβάμαι ότι έγινε μια αντιπαράθεση, χωρίς λόγο. Ακούσατε όλοι σας την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών. Νωρίτερα, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάννης είχε μιλήσει σε ραδιοφωνικό σταθμό και είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις. Κατανοώ τις ανησυχίες των συναδέλφων βουλευτών -έτσι όπως καταγράφηκαν- αλλά δεν είναι αυτές οι αποφάσεις που φοβούνται. Δημεύσεις περιουσιών κτλ, κτλ. Οπότε, ας περιμένουμε να δούμε το τελικό σχέδιο και μετά να τοποθετηθούμε όλοι. Λίγη νηφαλιότητα δεν βλάπτει.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ναι, αλλά ξέρετε κάτι; Δεν το λέω προσωπικά σε εσάς, στην κυβέρνηση το λέω, κάποιος πρέπει να το σταματήσει αυτό. Έχει δίκιο ο κόσμος. Πέστε τι θέλετε και τι θα κάνετε…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δηλαδή, συγνώμη, μπορούμε να απαγορεύσουμε σε δημοσιογράφο να κάνει σενάρια…

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Όχι, υπάρχουν πληροφορίες, οι οποίες έρχονται από αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών. Εδώ οι οικονομικοί μας συντάκτες ξεκάθαρα. Τώρα, αν ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα και αν κάνουν…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Γνωρίζετε πολύ καλά πώς βγαίνουν ορισμένα ρεπορτάζ, καμιά φορά είναι η γόνιμη φαντασία ενός συντάκτη, καμιά φορά είναι άλλα παιχνίδια που παίζονται. Να πούμε, για παράδειγμα, τι έχει γραφεί για εμένα το τελευταίο διάστημα. Δεν θέλω να επαναλάβω.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Ότι είστε σε πλήρη δυσμένεια.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ότι είμαι σε δυσμένεια.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Σας έχουν βάλει σε μαύρη λίστα.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Αυτό νομίζω ότι το έκαναν από την πρώτη ημέρα που πήγατε…

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Δεν τον πήρε στο ταξίδι.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εγώ σας ρώτησα στο διάλειμμα, αυτό λέτε τώρα, επειδή δημοσιεύτηκε…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Και γέλασα, όταν μου το είπατε.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Και σε δυσμένεια να ήσασταν, πάλι θα γελούσατε.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Θα το ήξερε, αν μη τι άλλο, ο ίδιος.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όχι, δεν είμαι καλός ηθοποιός.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Υπάρχει πιθανότητα να εκραγεί ο κόσμος, επί σχεδίων που δεν υπάρχουν ή επί σχεδίων που θα αλλάξουν.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Μα, γι’ αυτό και θα αποσαφηνιστεί πολύ σύντομα. Θα παρουσιαστεί η οριστική μορφή του και τότε θα τοποθετηθούν όλοι.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: χθες ο κ. Στουρνάρας, στο MEGA, στην παρέμβασή του, ήταν εξοργισμένος. Δεν είναι έτσι και δεν είναι έτσι. Αλλά, όμως, αυτό δεν είναι ότι το έβγαλε η Όλγα ή ο Πρετεντέρης ή ο Τσίμας που ήταν στο δελτίο χθες ή εμείς, από το κεφάλι μας ή από μια πληροφορία. Εδώ οι πληροφορίες έρχονται από γύρω-γύρω. Όλες…

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Και οι δικοί σας βουλευτές…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Θυμάστε και την περίπτωση των μέτρων για τα 11,5 δισεκατομμύρια που κυκλοφορούσαν σενάρια. Δυστυχώς…

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Μήπως πρέπει να το πείτε στους βουλευτές σας αυτό; Δηλαδή, οι δημοσιογράφοι φταίνε; Οι βουλευτές της Ν.Δ. που έχουν ανέβει στα κάγκελα…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Κατηγόρησα κανέναν δημοσιογράφο; Εξηγώ, πώς συμβαίνει κάτι. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά…

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Θέλετε να πιστέψουμε ότι ο κ. Βορίδης ή ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει τον τρόπο να μάθει τι σκαρφίζονται στο υπουργείο Οικονομικών; Δεν το πιστεύω αυτό, ότι δεν έχει τον τρόπο να μάθει.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Εγώ πιστεύω ότι σίγουρα θα είναι καλύτερα …

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ξέρετε να μας πείτε κάτι για τα σχέδια …;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όχι, δεν γνωρίζω ποια θα είναι η τελική μορφή. Αυτό που στέκομαι και θεωρώ πολύ σημαντικό, είναι αυτό που είπε και ο Γιάννης Στουρνάρας, χθες, στο δελτίο του MEGA, ότι αυτό το χάσμα μεταξύ αντικειμενικών και πραγματικών αξιών, πρέπει να κλείσει.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Αυτό είναι σοβαρό και εγώ το αξιολόγησα ως πολύ σοβαρό, διότι ως χθες ξέραμε ότι είναι στο μεσοπρόθεσμο, υπογεγραμμένο, ότι θα γίνει αύξηση των αντικειμενικών αξιών, ενώ ο κ. Στουρνάρας είπε ότι θα γίνει και αύξηση και μείωση, ανάλογα με την περιοχή.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Εδώ, έχεις περιπτώσεις που είναι χαώδης η διαφορά.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Οι βουλευτές της Ν.Δ., τι δεν έχουν καταλάβει ακριβώς;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ίσως να μην υπήρξε επαρκής ενημέρωση.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Είναι και αναπτυξιακού τύπου μέτρο, αλλά έχει εισπρακτική ζημιά. Δεν είναι τόσο απλό.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Η μεγαλύτερη εισπρακτική ζημιά είναι να μην εισπράττεις καθόλου.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Εντάξει, συμφωνούμε. Αλλά, αφού το λέτε έτσι, ισχύει και για το πετρέλαιο που εισπράττεις λιγότερα, ισχύει και για τα αυτοκίνητα που δεν θα εισπράξεις…

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ακούστε: Όπως αναζητούμε τρόπους για διευκόλυνση πληρωμών, γιατί όπως και για κάθε τράπεζα, έτσι και για το Δημόσιο, είναι καλύτερα να πληρωθεί, έστω και σε ένα μεγαλύτερο βάθος χρόνου, παρά να διαγράψει μια οφειλή.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Εντάξει, συμφωνούμε.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Κύριε υπουργέ, φοβάμαι ότι έχει παγιδευτεί η κυβέρνηση από την τρόικα, την έχουν βάλει στη γωνία και κοιτούν πώς θα αρπάξουν λεφτά από τον κοσμάκη, όσα μπορούν να βάλουν σε ένα ταμείο, ας πούμε μερικά λεφτά, και δεν βλέπουν το αύριο, τον επόμενο χρόνο. Εδώ πραγματικά αυτοί που μιλάνε, αυτή τη στιγμή, για δήμευση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, φαίνεται ότι έχουν απόλυτο δίκιο, διότι ακόμη και αν μείνουν τα λεφτά που λέει ο κ. Στουρνάρας, ότι δεν θα αυξηθούν, θα μείνουν τα ίδια - ας πούμε ότι είναι αυτό- νομίζετε ότι η κατάσταση είναι ιδανική; Υποφέρει ο κόσμος.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όχι, είναι μια οικονομία σε μετάβαση.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Αυτοί, από έξω, μας αναγκάζουν να τα κάνουμε όλα αυτά για να δείξουν στις εκθέσεις τους ότι να, μάζεψαν μερικά λεφτά. Το αύριο της χώρας αυτής, των παιδιών μας, το έχει σκεφθεί κανείς;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ξεχνάτε κάτι, ότι δεν είναι για να μαζέψουμε λεφτά, είναι για να ισοσκελίσουμε τα οικονομικά μας. Είναι για να καταφέρουμε, επιτέλους, να ξοδεύουμε όσα βγάζουμε. Είναι για να νοικοκυρευτούμε. Από εκεί ξεκινάει το όλο πράγμα και πρέπει να βρούμε την καλύτερη δυνατή συνταγή.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Η χώρα δεν μπορεί να κάνει πολιτική, εάν δεν πάψει να έχει έλλειμμα. Αλλά, από την άλλη μεριά, μέχρι να το τελειώσουμε το έλλειμμα, επειδή μας εξαναγκάζουν σε πολύ γρήγορους χρόνους, κινδυνεύουμε να πεθάνουμε στον ενδιάμεσο.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Είναι εθνική τραγωδία το ότι υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άνεργοι. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι το δικό σου το παιδί, το δικό μου το παιδί, του Γιάννη το παιδί, που δεν έχουν μέλλον, δεν πιστεύουν σε τίποτα μπροστά τους. Δεν βλέπουν φως. Δηλαδή, στην καλύτερη περίπτωση, θα βρουν μια δουλίτσα να παίρνουν 500 ευρώ.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Συμφωνούμε, λοιπόν, ότι το πλέον επιτακτικό, είναι να πολεμήσουμε την ανεργία…

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Συμφωνούμε, να την πολεμήσουμε, γιατί βλέπουμε και άλλη ανεργία.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όχι, είμαστε, βάσει του σχεδίου. Μέσα σε αυτή τη χρονιά θα δείτε αναστροφή του δείκτη ανεργίας. Δηλαδή, θα αρχίσουν φέτος, από το δεύτερο εξάμηνο, να δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας, από αυτές που χάνονται. Γιατί, δυστυχώς, τα τελευταία τρία χρόνια χάθηκαν…

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων, πότε θα έχουμε το πρώτο θετικό νέο;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Κοιτάξτε, και η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΦΑ, προχωράνε και ο ΟΠΑΠ προχωράει και υπάρχει ενδιαφέρον και για άλλες.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Μέσα στον Φλεβάρη, λέτε, να έχουμε εξελίξεις σε αυτά τα δύο;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Νομίζω, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ τέλος Φεβρουαρίου είναι οι δεσμευτικές προσφορές, οπότε προχωράει κανονικά. Κάτι αντίστοιχο είναι και με τον ΟΠΑΠ – δεν γνωρίζω τις ημερομηνίες.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Λοιπόν, επειδή εσείς το ανοίξατε, εγώ δεν είχα σκοπό να το φέρω εδώ πέρα, είσαστε τελικά σε δυσμένεια ή όχι;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Νομίζω, ότι θα πρέπει να ρωτήσετε τον Πρωθυπουργό.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εσείς πώς αισθάνεστε;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Εγώ, αισθάνομαι ότι κάνω αυτό που πρέπει, όσο μπορώ καλύτερα.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Αυτό το επιδιώκουμε και εμείς, αλλά, καμιά φορά βρίσκεις τον μπελά σου …

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Προσπαθώ να καταλάβω, από τη μια είμαι σατανικός επικοινωνιολόγος Γκέμπελς, από την άλλη είμαι φτηνός διασκεδαστής. Έχω ακούσει πολλά. Εγώ προσπαθώ να κάνω σωστά τη δουλειά μου.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Ξέρετε, βέβαια, στην πολιτική οι μεγαλύτεροι εχθροί είναι μέσα από το ίδιο το σπίτι μας, όχι απέναντι.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όχι και μέσα στο σπίτι μας συνεννοούμαστε καλά. Δεν είναι έτσι.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ωραία. Αφού είναι ωραία και έχετε ιδανικές σχέσεις εκεί, γιατί δεν πήγατε στο Κατάρ; Μάλιστα σε ένα ταξίδι μεγάλης σημασίας.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Προσωπικά, πιστεύω ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκεί που πρέπει να είναι, είναι. Είναι στις ευρωπαϊκές συνόδους –που είμαι πάντα και θα είμαι και στην επόμενη.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Στις αραβικές χώρες δεν πάνε οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Με την επικαιρότητα, όπως ήταν στην Ελλάδα, εσείς πιστεύετε ότι ο εκπρόσωπος έπρεπε να λείπει; Κάποιος δεν πρέπει να είναι η φωνή του Μαξίμου;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA» ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ
Keywords
youtube, γιάννης στουρνάρας, βουλη, ΚΚΕ, παμε, συριζα, ΔΝΤ, ΠΑΣΟΚ, δημαρ, ματ, mega, στουρναρας, πετρελαιο, τραπεζες, οφειλή, τροικα, φως, δεπα, δεσφα, οπαπ, προσφορες, ελλαδα, κοινωνια, ωρα, εθνικη τραπεζα, ολγα λαφαζανη, σταση εργασιας, μετρο, www.youtube.com, τελος ακινητης περιουσιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, γιάννης στουρνάρας, βουλευτες, βγαινουν, υπουργειο εργασιας, καταληψεις, βιντεο, χωρες, αδεια, ακινητα, αστυνομια, αυτοκινητα, γωνια, δεπα, δουλεια, εθνικη, ζαππειο, ηθοποιος, θεμα, ξυλο, οικονομια, παιχνιδια, προγραμμα, φωτογραφιες, φωτογραφια, φως, ωρα, mega, youtube, αυξηση, ανεργια, αξονας, αξονες, βοριδης, βρισκεις, βρισκεται, γινει, γινεται, γκεμπελς, γραφεια, δεδομενο, δευτερο, δεσφα, διαστημα, δημοσιο, δυστυχως, δειτε, δικη, δωσει, δοθηκε, εγινε, εγχειρημα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκθεσεις, εκρηκτικο, ενημερωση, εξελιξη, επρεπε, ερευνα, ερχονται, ευελπιδων, εχθροι, ζημια, ιδια, ιδιο, υπηρχαν, ισχυει, ηταν αναγκη, υφυπουργος, η φωνη, θεσεις εργασιας, θετικο, καλημερα, κυβερνηση, κυριε, λαθος, λεφτα, λογο, ματια, ματ, μεσοπροθεσμο, μητσοτακης, μειωση, μορφη, μπορεις, νηφαλιοτητα, ξερετε, ομαδα, παντα, ολγα, παιδι, παμε, πεδιο, πολιτεια, προβληματα, πυλες, σιγουρα, συγνωμη, συγκεκριμενα, συζητηση, συντομα, σκηνες, συνταγη, σπιτι, σχεδια, σχεδιο, τι ειναι, τρια, τσιμας, φαντασια, φυσικα, φωνη, φορα, χασμα, χαωδης, χαιρομαστε, χρονος, ωρες, οφειλή, δικιο, επεισοδια, χωρα, υπουργειο, εισβολη, λαφαζανη, μια ματια, μπροστα, πληροφοριες, ροπαλα, σκηνη, σωστο, ταξιδι, τραπεζα, θελω να, θεσεις
Τυχαία Θέματα