Εγκαινιάστηκε το Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου

Νέα εποχή για την κυπριακή αλιεία αρχίζει σήμερα με την λειτουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου Ζυγίου , κοντά στη Λεμεσό. Τα εγκαίνια του Αλιευτικού Καταφυγίου τέλεσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, παρουσία της ευρωπαίας Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρίας Δαμανάκη.

Το Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου έχει χωρητικότητα πέραν των 250 σκαφών και έχει κοστίσει 15 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο έχει καλυφθεί κατά 50% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας.

Ο πρόεδρος
Χριστόφιας, δήλωσε ότι με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, του μεγαλύτερου -όπως ανέφερε- έργου υποδομής για την κυπριακή αλιεία, υλοποιούνται βασικοί στόχοι του προγράμματος της διακυβέρνησής του.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση προχωρεί στην εφαρμογή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ, τα είκοσι από τα οποία αποτελούν κοινοτική συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλιείας.

Η επίτροπος Μαρία Δαμανάκη σε χαιρετισμό της στην τελετή εγκαινίων χαρακτήρισε το έργο πολύ σημαντικό και πολύ όμορφο. "Η εναρμόνιση αυτού του έργου με το φυσικό περιβάλλον το κάνουν ένα αληθινό στολίδι για το νησί της Κύπρου", ανέφερε.

"Η Ευρώπη είναι στην Κύπρο, η Κύπρος είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και μαζί θα εργαστούμε για την ευημερία όλων των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο νησί , για την ειρήνη στην περιοχή, έτσι ώστε τα παιδιά μας να έχουν το μέλλον που τους αξίζει", κατέληξε η κ. Δαμανάκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα