Δύο εκδηλώσεις στη μνήμη Μάριου Τόκα

Δύο εκδηλώσεις στη μνήμη του Κύπριου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα θα πραγματοποιηθούν, στη Λεμεσό, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων από τον θάνατό του. Φιλολογικό και καλλιτεχνικό μνημόσυνο του Μ. Τόκα διοργανώνει ο πατέρας και τα αδέλφια του αξέχαστου δημιουργού, με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, αύριο, 13 Απριλίου στις 8 το βράδυ, στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής, στη Λεμεσό.

Για τη ζωή και το έργο του συνθέτη θα μιλήσουν άνθρωποι που τον έζησαν από κοντά.
Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αποσπάσματα από το συμφωνικό έργο «Θεογεννήτωρ Μαρία», σε στίχους του μοναχού Γεράσιμου Μικραγιαννανίτη.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, με πρωτοβουλία της χορωδίας "Άρης" Λεμεσού.

Στη συναυλία θα παρουσιαστεί ολόκληρο το έργο του «Θεογεννήτωρ Μαρία», στο οποίο η χορωδία, ζώντος του Μάριου, ήταν πάντα ένας από τους κύριους συντελεστές στις συναυλίες που δόθηκαν κατ’ επανάληψη στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συντελεστές της συναυλίας θα είναι οι Μανώλης Μητσιάς, Κώστας Χατζηχριστοδούλου, η χορωδία Άρης Λεμεσού και ορχήστρα εγχόρδων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Παγιάτη. Διεύθυνση χορωδίας: Μαρίνος Μιτέλλας.

Και οι δύο εκδηλώσεις έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.
Keywords
Τυχαία Θέματα