Δοξολογίες και παρελάσεις στην Κύπρο

Ο κυπριακός ελληνισμός γιόρτασε και φέτος με κάθε λαμπρότητα την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Επίκεντρο των εορτασμών η Λευκωσία, όπου το πρωί εψάλη στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, πανηγυρική δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και παρισταμένου του προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Μάριου Καρογιάν. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Γιώργος Κολοκασίδης.

Μετά τη δοξολογία
έγινε παρέλαση στη λεωφόρο Βύρωνος, όπου βρίσκεται η Πρεσβεία της Ελλάδος. Στην παρέλαση πήραν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σπουδαστές Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητές σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, πρόσκοποι, Σωματεία και Οργανώσεις. Καταχειροκροτήθηκαν μαθητές , που έφεραν πινακίδες με ονόματα σχολείων από τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Το χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε ο προεδρεύων της Δημοκρατίας Μάριος Καρογιάν με τον υπουργό Επικρατείας της Ελλάδος Χ. Παμπούκη, από εξέδρα μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής πρεσβείας. Το μεσημέρι ο Έλληνας πρέσβης Βασίλης Παπαϊωάννου δέχθηκε ευχές σε δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία , δίπλα στη "νεκρή ζώνη" της Λευκωσίας.

Στη Λεμεσό το χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, στη Λάρνακα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, στην Πάφο o υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκάς Λουκά και στο Παραλίμνι o υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Δημήτρης Ηλιάδης.

Επίσης, στην Πόλη Χρυσοχούς το χαιρετισμό, της παρέλασης δέχθηκε o υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης, στην Ευρύχου ο Επίτροπος Προεδρίας, Γιώργος Ιακώβου, στα Λατσιά ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Χριστοφίδης και στη Δερύνεια η υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.
Keywords
Τυχαία Θέματα