Διευκρινίσεις για την κατάρτιση των δασικών χαρτών

Τα στοιχεία, με τις εταιρείες και τις συμβατικές αμοιβές, για την κατάρτιση των δασικών χαρτών διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, μετά από σχετικό αίτημα του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη.

Ο βουλευτής, με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή,
ζητούσε διευκρινίσεις για την διαδικασία που ακολουθήθηκε, καθώς ο Νόμος 3889/2010 επιτρέπει σε ιδιωτικά γραφεία εκπόνησης δασικών μελετών, τη σύνταξη των δασικών χαρτών.

Προς απάντηση της ερώτησης του βουλευτή, ο αναπληρωτής υπουργός διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Κτηματολόγιο ΑΕ, Απ. Αραβανή, με το οποίο διαβεβαιώνει ότι τα κριτήρια επιλογής των αναδόχων για τις μελέτες κατάρτισης των δασικών χαρτών είναι αυτά που ορίζονται στο Νόμο και ενημερώνει τον κ. Βορίδη ότι αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάρτιση δασικών χαρτών σε 113 ΟΤΑ, εκδήλωσαν 8 εταιρείες/συμπράξεις. Από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή προκύπτει ότι ανάδοχοι είναι οι εταιρείες «ΥΛΩΡΙΚΗ ΕΕ», «ΟΜΙΚΡΟΝ ΕΠΕ», «Η. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ-Ν. ΠΑΓΚΑΣ & ΣΙΑ», «ΟΙΚΟΔΑΣΟΣ ΕΠΕ», «Forestry Corp Ltd», «ΞΥΛΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΕ», «NERCO-Ν. ΧΛΥΚΑΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕΜ» και πως το συνολικό συμβατικό τίμημα ανέρχεται σε 3.883.853 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα