Διαψεύδει τα δημοσιεύματα ο Χ. Παμπούκης

Οι Καταριανοί έχουν επιβεβαιώσει πρόσφατα, προ 15 ημερών, εγγράφως το ενδιαφέρον τους για το Ελληνικό, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, μιλώντας σήμερα στο Real FM, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το Κατάρ απέσυρε το ενδιαφέρον του για την επένδυση.

Επίσης, με αφορμή τις πληροφορίες περί αντίδρασης της Γερμανίας ή της ΕΕ για το ενδεχόμενο να μη γίνει διαγωνισμός, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι ουδέποτε η Γερμανία έθεσε οποιοδήποτε θέμα προς την ελληνική
κυβέρνηση και σημείωσε πως η διαδικασία που θα εφαρμοστεί, θα δώσει τη δυνατότητα σε όποιον έχει τις ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις, να συμμετάσχει.

«Μιλάω απευθείας με την Καγκελαρία. Σιγά, μην ασχοληθεί η Γερμανία με το ποιες εταιρίες θα αναλάβουν το Ελληνικό» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ουδέποτε υπήρξε όχληση, γραπτή ή προφορική, προς οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Παμπούκης ανέφερε ακόμη ότι ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο επελέγη ως σύμβουλος της κυβέρνησης για το Ελληνικό, λόγω της εμπειρίας που διαθέτει από τη Βαρκελώνη και σημείωσεότι συμβαλλόμενος με την κυβέρνηση δεν θα είναι ο κ. Αθεμπίγιο αλλά η Barcelona Strategic Urban Systems, που είναι ένας δημόσιος οργανισμός, στον οποίο ο Ισπανός αρχιτέκτονας δεν είναι μέτοχος, αλλά εργαζόμενος.
Keywords
Τυχαία Θέματα