Διαμαρτυρία Τουρκοκυπρίων στις Βρυξέλλες

Τουρκοκύπριοι συνδικαλιστές συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στις Βρυξέλλες για την πολιτική εποικισμού, που επιβάλλει η Τουρκία στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής
Αριστεράς, με γενικό τίτλο: "Κύπριοι μαζί, δημιουργώντας το κοινό μας μέλλον".

Οι τουρκοκύπριοι εκπρόσωποι των συνδικάτων αναφέρθηκαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στα κατεχόμενα και επεσήμαναν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκοκυπριακή κοινότητα ως αποτέλεσμα της μαζικής άφιξης εποίκων από την Τουρκία και της δημογραφικής αλλαγής στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Και οι τέσσερις τουρκοκύπριοι συνδικαλιστές ζήτησαν την διεξαγωγή απογραφής πληθυσμού στα κατεχόμενα.

Σε ομιλία του, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι η λύση του Κυπριακού είναι η μόνη επιλογή για την Κύπρο και το λαό της.

Τυχόν διαιώνιση του προβλήματος ή διατήρηση του στάτους κβο, είπε, θα έχει οδυνηρές επιπτώσεις τόσο για τους Ελληνοκύπριους όσο και για τους Τουρκοκύπριους.

Ο κ. Κυπριανού, πριν αναχωρήσει για την Κύπρο, είχε συνάντηση με τον αρμόδιο Επίτροπο για τη διεύρυνση Στέφαν Φούλε, τον οποίο ενημέρωσε για την πορεία των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.-
Keywords
Τυχαία Θέματα