Διαμαρτυρία της διπλωματίας της Γερμανίας

Οι αρχές της Ζιμπάμπουε απέλασαν μια γερμανίδα υπήκοο το Σάββατο χωρίς να αποκαλύψουν το λόγο, εξέλιξη που ο πρεσβευτής της Γερμανίας δήλωσε ότι είναι "απαράδεκτη βάσει του διεθνούς δικαίου". "Επέδωσα διαμαρτυρία στο υπουργείο Εξωτερικών της Ζιμπάμπουε. Δεν μου επετράπη η πρόσβαση σε αυτήν", δήλωσε ο Άλμπρεχτ Κόντσε, πρεσβευτής της χώρας της ΕΕ στη Ζιμπάμπουε.

"Το εάν και κατά πόσον παραβίασε τους νόμους της Ζιμπάμπουε ή όχι δεν το γνωρίζω, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το θέμα έτυχε χειρισμού με ανησυχεί", είπε ο Κόντσε.

Η Ιβόν Πάπεντορφ εργάζεται
στη Γερμανία για την χριστιανική ΜΚΟ Bread for the World, που εδρεύει στις ΗΠΑ. Βρισκόταν στη Χαράρε για μια συνάντηση που διοργάνωσε η οργάνωση Δικηγόροι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Ζιμπάμπουε.

Ο γερμανός πρεσβευτής είπε ότι η Πάπεντορφ προσήχθη από αξιωματούχους των υπηρεσιών μετανάστευσης και πληροφοριών την Παρασκευή.

Η οργάνωση των δικηγόρων ανέφερε ότι η γερμανίδα ακτιβίστρια αγνοείτο από την Πέμπτη. Αναγκάστηκε να επιβιβαστεί σε πτήση της Ethiopian Airways για την Αντίς Αμπέμπα το Σάββατο.

"Θα έπρεπε να είχα ειδοποιηθεί για το πού βρίσκεται και να είχα πληροφορηθεί τι (κατηγορήθηκε ότι) έκανε", είπε ο Κόντσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα