Χάος, δακρυγόνα, συλλήψεις δεκάδες τραυματίες...

Εκτός ελέγχου τείνει να οδηγηθεί η κατάσταση στην Τουρκία μετά την βιαιότητα των κρατικών δυνάμεων εναντίον των διαδηλωτών που κατασκήνωσαν στο πάρκο Γκεζί. Χάος, δακρυγόνα, συλλήψεις δεκάδες τραυματίες, ανάμεσά τους και μερικά παιδιά(!), λίγες μόλις ώρες πριν από τη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει στην Κωνσταντινούπολη ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε «πολεμικό καταφύγιο» μετατράπηκε
το ξενοδοχείο Divan, κοντά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ, όπου αναζήτησαν καταφύγιο οι διαδηλωτές. Σε μεγάλη συγκέντρωση καλεί για σήμερα η "πλατφόρμα" Ταξίμ «απέναντι» στους υποστηρικτές του Ερντογάν...(με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει). «Φωτιά» πήραν -όπως αναμενόταν- και τα κοινωνικά δίκτυα μέσω των οποίων οι διαδηλωτές προπαγάνδιζαν την συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις…
Φωτογραφίες και βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση, τις συγκρούσεις, τους τραυματίες και τα δακρυγόνα αναρτώνταν όλη τη νύχτα στα social media. «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» χαρακτήρισε την επιχείρηση στο πάρκο Γκεζί ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού έλεγε μέσω Twitter ότι «κάποιοι προβοκάτορες ανάμεσα στους διαδηλωτές έχουν αρχίσει τώρα να χρησιμοποιούν όπλα». Και πρόσθετε οτι έχουν τραυματιστεί δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και «ότι είναι σημαντικό να ενημερωθεί το κοινό».

Διαδηλωτές έλεγαν οτιδεν επετράπη στα ασθενοφόρα η πρόσβαση, αλλά ούτε και στους δημοσιογράφους για την κάλυψη των επεισοδίων. Πολλοί είναι οι συλληφθέντες. Καταγγελίες των διαδηλωτών έλεγαν οτι στο νερό που υπήρχε στις αντλίες είχαν προστεθεί και χημικές ουσίες!!

«Δεν παραδίνομαι. Είμαστε οργισμένοι. Αυτό δεν τελείωσε. Ο κόσμος είδε ότι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε στον Ταγίπ Ερντογάν» φώναζε Τούρκος διαδηλωτής.

Η πλατφόρμα Ταξίμ μεσω της οποίας εκφράζονται 116 κινήματα, κάλεσε σε αντισυγκέντρωση το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία της Κωνσταντινούπολης, την ώρα που θα βγαίνουν στο δρόμο και οι υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν(και ο θεός να βάλει το χέρι του...). Οι πολέμιοι της κυβέρνησης θέλουν να συγκεντρώσουν ενα εκατομμύριο διαδηλωτές
Keywords
Τυχαία Θέματα