Ασφάλεια και θετική ψυχολογία, πλέον...

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η -πρώτη μετά την εκταμίευση της δόσης- σύσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου.Εξερχόμενος από τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στην ανακοπή τη ύφεσης, της ανεργίας και στην δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων
εργασίας, τονίζοντας ότι «αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία, ενώ ο Ελληνας πρέπει να νοιώσει ασφάλεια και να υπάρξει θετική ψυχολογία. Θέλει δουλειά και συναίνεση σε όλους τους τομείς. Τώρα οργανώνουμε τη νέα αφετηρία της χώρας».
Με τη σειρά του ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι οι αρχηγοί μίλησαν για την ανάπτυξη βάζοντας συγκεκριμένους στόχους προκειμένου να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, καθώς και ζητήματα που έχουν σχέση με λειτουργία κράτους, την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου και την αναγκαία συνεκτικότητα κυβέρνησης.
Ο κ.Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι «πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό κράτος», καταλήγοντας ότι πρέπει να σταματήσει η ύφεση στην ελληνική οικονομία και «να αποκτήσουμε θετικό πρόσημο και ρυθμούς ανάπτυξης».

Για το λόγο αυτό προέταξε τρεις άξονες πολιτικής για το επόμενο διάστημα: Κοινωνική συνοχή, πρακτικά μέτρα για την ανάπτυξη και διαρθρωτικές αλλαγές «για να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό κράτος».

Ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε και εκείνος ότι έγινε συζήτηση για τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου, ενώ για το φορολογικό είπε και εκείνος ότι απομένουν «λίγα σημεία προς διευθέτηση», πράγμα το οποίο θα γίνει στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε όμως έμφαση στην ανάγκη ενός Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, γιατί, όπως είπε, «σημασία δεν έχει να ανακατανέμεις τα βάρη από τα δηλωθέντα εισοδήματα, αλλά να συλλαμβάνεις τα μη δηλωθέντα».

Κουβέλης:«Υπάρχει σύγκλιση απόψεωνγια το φορολογικό»
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων υπάρχει σύγκλιση απόψεων στα περισσότερα σημεία για το φορολογικό και τα σημεία όπου εξακολουθούν να υπάρχουν αποκλίσεις θα συζητηθούν στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο που αρχίζει την Τετάρτη.

Επίσης, ο κ. Κουβέλης επιβεβαίωσε ότι έγινε συζήτηση για τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου, όχι όμως συζήτηση για ανασχηματισμό και αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Στουρνάρας: «Υπάρχει αισιοδοξία, αλλά δεν εφησυχάζουμε»
Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας - ο οποίος μετείχε στη σύσκεψη -εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ερωτηθείς για την κίνηση της Standard and Poor's να αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά έξι βαθμίδες,έκανε λόγο για θετική εξέλιξη, σημειώνοντας ότι «υπάρχει αισιοδοξία, αλλά δεν εφησυχάζουμε». Παράλληλα, όμως, ανέφερε ότι «ο δρόμος της Ελλάδας είναι δύσκολος και ανηφορικός».

Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση διεξάγεται μια «χρήσιμη συζήτηση» για το φορολογικό αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τους αρχηγούς για τις οικονομικές εξελίξεις, αλλά και τις εκκρεμότητες που απομένουν για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων. Επίσης συζήτησε μαζί τους για το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων.

Οσον αφορά στο χαράτσι της ΔΕΗ ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα περιμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου.
Keywords
Τυχαία Θέματα