Α.Σαμαράς: Προσκλητήριο για συστράτευση στον δρόμο προς τις εκλογές

Προσκλητήριο για συστράτευση στον δρόμο προς τις εκλογές απευθύνει ο κ. Αντ. Σαμαράς και προχωρεί σε κινήσεις ενισχυτικές της στρατηγικής του. Ο κ. Σαμαράς θέλει ουσιαστικά, «την όλη ΝΔ» στην εκλογική μάχη με ενεργό ρόλο, ενώ ταυτόχρονα είναι σε πλήρη εξέλιξη στο παρασκήνιο και οι κινήσεις για την αμφίπλευρη
διεύρυνση, ενώ η Ν.Δ. διεμβολίζει περιφερειακά στελέχη του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα παραθέσει το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας γεύμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο, σε πρώην βουλευτές του κόμματος.

Η κίνηση αυτή του κ. Σαμαρά θεωρήθηκε αναγκαία από τον ίδιο, ώστε να δείξει έμπρακτα, όπως αναφέρουν κεντρικά στελέχη, ότι η πανστρατιά δεν έχει αποκλεισμούς. Κυρίως, όμως γνωρίζει πως η εμπλοκή στην προεκλογική περίοδο και πρώην βουλευτών, μπορεί να δώσει πολλούς πόντους σε νομούς.

Και αυτό διότι, θα εμφανιστεί το κόμμα ενωμένο στην πορεία προς τις κάλπες, ενώ θα δοθεί και μήνυμα στην τοπική κοινωνία, ότι υπάρχει στην πράξη συστράτευση και δεν υποσκάπτεται παρασκηνιακά η προσπάθεια της Ν.Δ.

Προηγουμένως, με φόντο τα συνθήματα «ΝΔ: Επιλογή ευθύνης-πολιτική επανεκκίνησης», θα ξεκινήσει επί της ουσίας και η προεκλογική εκστρατεία (η αρχή έγινε με ένα μικρό χαιρετισμό στην Καλαμάτα το προηγούμενο Σάββατο σε εγκαίνια έργου) του κ. Σαμαρά με πρώτο σταθμό τα Γιάννενα, πατρίδα του πολιτικού του μέντορα, του Ευάγγελου Αβέρωφ.

Από την πιο φτωχή περιφέρεια της Ελλάδας, ο κ. Σαμαράς θα στείλει μήνυμα προς τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., αλλά και όσοι δεξιοί και κεντροδεξιοί ψηφοφόροι είναι αποστασιοποιημένοι τα τελευταία χρόνια, να στηρίξουν την προσπάθειά του για αυτοδυναμία, σταθερή κυβέρνηση και παραμονή της χώρας σε ευρωπαϊκή τροχιά και εντός ευρώ.

Η προεκλογική στρατηγική

Για τη ΝΔ το πρώτο στάδιο στην προεκλογική περίοδο είναι αυτό των διλημμάτων που θα τίθενται όλο και πιο έντονα τις προσεχείς ημέρες ενώπιον του εκλογικού σώματος.

Τα διλήμματα θα είναι συγκεκριμένα και αφορούν τον βαθμό ετοιμότητας μεταξύ των κομμάτων να χειριστούν από την επομένη κιόλας των εκλογών την κρίσιμη οικονομική κατάσταση της χώρας.

Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά πιστεύουν ότι οι πολίτες θα προβληματισθούν πολύ με την ιδέα μιας περιόδου πολιτικής αστάθειας σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας και άρα θα επιλέξουν τη Ν.Δ. που είναι πρώτο κόμμα με βάση τις δημοσκοπήσεις.

Το δεύτερο στάδιο είναι η αποδόμηση της Αριστεράς που δυναμώνει, κάτι που ήδη έχει αρχίσει από τον κ. Σαμαρά, όπως φάνηκε και από την προ ημερών ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. και πώς αντέδρασαν τα αριστερά κόμματα.

Το τρίτο στάδιο είναι η προσέγγιση των μετριοπαθών, αστών ψηφοφόρων που είναι πιο απαιτητικοί και γι' αυτό μια νίκη εκεί θεωρείται αποφασιστική.

Τέταρτο στάδιο είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του κ. Σαμαρά έναντι των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, ενώ θα δοθεί και βάρος στην αποδυνάμωση του
Keywords
Τυχαία Θέματα