Α.Σαμαράς: «Μαζί ενωμένοι σαν γροθιά θα νικήσουμε»

Στην Πύλο για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από όπου κάλεσε όλους τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ξεπεραστεί η κρίση.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς μόλις ετοιμαστεί η λίστα με τις περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ θα δοθεί στα χέρια των πολιτικών αρχηγών.

Πληροφορίες ανέφεραν μάλιστα ότι θα προηγηθεί συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση πριν από την
άφιξη του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην Ελλάδα, στις 22 Αυγούστου. Οι πληροφορίες αυτές ωστόσο διαψεύστηκαν αργότερα από το Μαξίμου.

Στη συνάντησή του με τον δήμαρχο Πύλου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: «Ήρθα και εγώ στον τόπο μου για να πάρω δύναμη. Και να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες, αυτές τις άγιες μέρες, καλή Παναγιά.

»Θέλω να γνωρίζετε ότι η σημαία του αγώνα για όλη την Ελλάδα είναι ψηλά. Αγωνιζόμαστε προκειμένου να πετύχουμε το στόχο, που δεν είναι άλλος, από τη γρήγορη έξοδο της χώρας από την κρίση. Και προς την κατεύθυνση αυτή, καλώ όλους τους Έλληνες, πέρα και πάνω από κόμματα, να είμαστε μία ενωμένη γροθιά. Γιατί τώρα είναι η Ελλάδα που μετράει και τίποτα άλλο. Και είμαι βέβαιος, ότι με τη βοήθεια της Παναγιάς, θα κερδίσουμε. Μάχη δύσκολη, ανηφορική, δύσβατη, με συνεχείς αναταράξεις, θα την κερδίσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έλευση Γιούνκερ στην Αθήνα ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για το Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί για πρώτη φορά με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Στην Καλαμάτα, κατά την υποδοχή του από τον δήμαρχο της πόλης, ο κ. Σαμαράς απηύθυνε κάλεσμα ενότητας σε όλους τους πολίτες.

«Μαζί ενωμένοι σαν γροθιά θα νικήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα εγκαινιάσει το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στην Πύλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα