Α.Σαμαράς: Η "μαγική λέξη" είναι ανάπτυξη

Με προεκλογικό άρωμα και φράσεις, όπως «είμαστε λαϊκή παράταξη» ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι από την Καλαμάτα η πορεία του κ. Αντ. Σαμαρά προς τις εκλογές.
Σε μια έντονα αστυνομοκρατούμενη περιοχή, για την αποτροπή ενδεχόμενων επεισοδίων, ο πρόεδρος της Ν.Δ., κήρυξε ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου,
ενώ το πολιτικό στίγμα, μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους, αναμένεται να το δώσει αύριο με την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.
Ο κ. Σαμαράς έχοντας δίπλα του, τον υπουργό Υποδομών κ. Μ. Βορίδη, βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μεσσηνία, όπου εκλέγεται βουλευτής από το 1977, για να παραστεί στα εγκαίνια της θεμελίωσης της μεγάλης γέφυρας του Νέδοντα, στην περιμετρική οδό της Καλαμάτας που έγιναν από τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από το ΣΥΡΙΖΑ, που κατήγγειλε ότι διαμορφώθηκε πριν την επίσκεψη του κ. Σαμαρά «προβοκατόρικο σκηνικό έντασης» και διακινήθηκαν «προβοκατόρικες πληροφορίες», που θέλουν να το εμπλέξουν σε επεισόδια, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε πως η μαγική λέξη για την οποία αγωνίζεται το κόμμα του είναι η ανάπτυξη που αποτελεί και κεντρικό στόχο την επομένη των εκλογών.

Μάλιστα, στη σύντομη τοποθέτησή του, παρουσία κομματικών στελεχών και ψηφοφόρων του κόμματος, σημείωσε πως εκτός από την ανάπτυξη, η Ν.Δ. έχει στο νου της, τους πολίτες που αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα, στους μη έχοντες.

«Στις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας, ο νους μας πρέπει να είναι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δοκιμάζονται σήμερα, στους ανέργους και στους συνταξιούχους» είπε με έμφαση και συμπλήρωσε: «Γιατί είμαστε η λαϊκή παράταξη που πιστεύει πραγματικά στην ανάπτυξη και του τελευταίου Έλληνα».

Το δίλημμα των εκλογών έθεσε ο κ. Βορίδης, καθαρόαιμος εκφραστής της δεξιάς αντίληψης που προσχώρησε πρόσφατα στο κόμμα, που τόνισε ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει στις εκλογές να απαντήσει ποια κυβέρνηση θα ανατρέψει το υφεσιακό κλίμα. «Η μόνη απάντηση είναι: η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς».

Η επίσκεψη στην Καλαμάτα, ήταν η πρώτη εξόρμηση του προέδρου της Ν.Δ. μετά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου και αποτελεί την απαρχή των περιοδειών ανά την επικράτεια, με στόχο την προβολή των θέσεων και του προγράμματος της Ν.Δ.

Εκλογές το συντομότερο δυνατόν αναμένεται να ζητήσει ο κ. Σαμαράς, παρά την άποψη αρκετών εντός της Ν.Δ., ότι πρέπει να υπάρξει παράταση του βίου της κυβέρνησης και θα προτάξει την ανάγκη να εκλεγεί μια νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή για να προωθηθούν μέτρα ανάπτυξης και ανάκαμψης της οικονομίας.

Παράλληλα θα ζητήσει από όλα τα στελέχη να δώσουν τη μάχη για την αυτοδυναμία, θα ξορκίσει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης και θα αφήσει αιχμές εναντίον όσων συντηρούν μια τέτοια συζήτηση, αφού θολώνεται το κεντρικό μήνυμα της Ν.Δ. και αποδυναμώνεται η στρατηγική του.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να επικαλεστεί την ομαλή εξέλιξη του PSI για να ενισχύσει το επ
Keywords
Τυχαία Θέματα