Απομάκρυναν 1.000 ανθρώπους από τη Μιζουράτα

Ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (OIM) απομάκρυνε σήμερα μέσω θαλάσσης σχεδόν 1.000 ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στο λιμάνι της Μιζουράτα, της πόλης στη δυτική Λιβύη η οποία εξακολουθεί να πολιορκείται από τις δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν σήμερα από τη Μιζουράτα είναι μετανάστες, μεταξύ των οποίων 650 από τη Γκάνα, αλλά και Φιλιππινέζοι και Ουκρανοί, διευκρινίζει
ο OIM σε ανακοίνωσή του, στην οποία επισημαίνει ότι άλλοι 4.000 μετανάστες εξακολουθούν να αναμένουν την απομάκρυνσή τους από τη Μιζουράτα.

"Μεταξύ αυτών που απομακρύνθηκαν βρίσκονται επίσης 100 Λίβυοι, 23 από τους οποίους φέρουν τραύματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού που δέχθηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο", υπογραμμίζει ο OIM, σημειώνοντας ότι μόλις οι άνθρωποι αυτοί φτάσουν στη Βεγγάζη θα μεταφερθούν στην Αίγυπτο, αν η κατάσταση της υγείας τους το επιτρέπει.

Ο ΟΙΜ είχε απομακρύνει ήδη 1.200 ανθρώπους την Παρασκευή και υπολογίζει ότι 4.000 άλλοι --μεταξύ των οποίων 3.000 από το Νίγηρα, εκατοντάδες Σουδανοί, όπως και πολίτες του Τσαντ-- εξακολουθούν να αναμένουν την απομάκρυνσή τους στα περίχωρα του λιμανιού της Μιζουράτα.

Οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε πολύ ανησυχητικές συνθήκες, με κακή διατροφή, χωρίς στέγη ή πρόσβαση σε πόσιμο νερό ή ιατρική περίθαλψη, τόνισε ο ΟΙΜ, σημειώνοντας ότι λόγω της κλιμάκωσης της βίας στη Μιζουράτα θέλει να απομακρύνει τους μετανάστες αυτούς σε ένα μόνο ταξίδι αντί να κάνει πολλές μεταφορές μεταξύ Βεγγάζης και Μιζουράτας.

"Επείγει οι δωρητές και οι κυβερνήσεις να θέσουν στη διάθεσή μας ένα πλοίο και πόρους για να πραγματοποιηθεί η αποστολή αυτή", επισήμανε ο OIM.
Keywords
Τυχαία Θέματα