Αποδέσμευσαν περιουσιακά στοιχεία στην Αίγυπτο

Στην Αίγυπτο ο εισαγγελέας προχώρησε τη Δευτέρα στην αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων 13 επιχειρηματιών, από έναν κατάλογο ατόμων στους οποίους έχουν απαγορευθεί οι εμπορικές συναλλαγές εξαιτίας έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη εις βάρος τους και περιλαμβάνει υπόνοιες γαι διαφθορά και χρηματισμό, την εποχή του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ, όπως ανακοινώθηκε από το χρηματιστήριο του Καίρου.

Ανάμεσά τους βρίσκονται
ο Σαφουάν Θαμπέτ, πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας γαλακτοκομικών προϊόντων και παραγωγής και τυποποίησης χυμών, καθώς και ο Αχμέντ Μπαχγκάτ ο οποίος έχει στην κατοχή του δύο δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα αλλα και μεγάλο αναπτυξιακό πλάνο σε εξέλιξη στα προάστια του Καίρου.

Αμέσως μετά την αποκαθήλωση του προέδρου Μουμπάρακ από την εξουσία το Φεβρουάριο η εισαγγελία της χώρας προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων ενός αριθμού επιχειρηματιών, καθώς διατάχτηκε έρευνα εις βάρος τους με την κατηγορία της διαφθοράς. Οι περιορισμοί περιελάμβαναν ακίνητα, καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Η προσωρινή κυβέρνηση των στρατιωτικών στη χώρα, τελούν υπό πίεση για να αποδείξουν ότι υιοθετούν άτεγκτη στάση απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς , αλλά ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν ότι αυτή η τακτική μπορεί να οδηγήσει σε ένα " κυνήγι μαγισσών ", που θα έχει ως αποτέλεσμα να αποτρέπονται ακόμα και νόμιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Keywords
Τυχαία Θέματα