Απάντηση για το φαινόμενο των ρωγμών στον Πλάτανο Αχαΐας

Δεν επιβεβαιώνεται συσχετισμός του κατασκευαζόμενου έργου διάνοιξης της σήραγγας του Πλατάνου στην Αχαΐα, με τις ρηγματώσεις στα κτίσματα κοντά στην περιοχή του έργου, αναφέρει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ιωάννης Μαγκριώτης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αλέκου Χρυσανθακόπουλου, για το ενδεχόμενο, το φαινόμενο των εκτεταμένων ρωγμών να σχετίζεται με τη διάνοιξη της σήραγγας.

Όπως σημειώνει κ. Μαγκριώτης, "το γεωλογικό φαινόμενο που παρατηρείται στην περιοχή Άνω Πλατάνου Αιγιαλείας είναι χρόνιο, έχει εκδηλωθεί και είναι γνωστό πολύ πριν την έναρξη των έργων της Νέας Εθνικής Οδού". Ο υφυπουργός Υποδομών ενημερώνει, επιπλέον, ότι το υπουργείο από την πρώτη στιγμή έχει επιληφθεί του προβλήματος, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, και έχει ζητήσει από τον παραχωρησιούχο να πράξει τα όσα εμπίπτουν στις δικές του υποχρεώσεις, για ενδεχόμενο συσχετισμό του κατασκευαζόμενου έργου με τις ρηγματώσεις στα κτίσματα.

"Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις των ειδικών επιστημόνων δεν επιβεβαιώνουν τέτοιο συσχετισμό", τονίζει ο κ. Μαγκριώτης, διαβεβαιώνει όμως ότι "το υπουργείο, ως έχει υποχρέωση, εξαντλεί κάθε διαθέσιμο τρόπο για την αποσαφήνιση των αιτίων του προβλήματος, και γι΄αυτό συνεργάζεται με ειδικό εμπειρογνώμονα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου".

Ο κ. Χρυσανθακόπουλος, με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, προειδοποιούσε το υπουργείο ότι "οι ρωγμές φθάνουν στην πλατεία του χωριού", και συσχέτιζε το φαινόμενο με τη διάνοιξη της σήραγγας. Ο βουλευτής ανέφερε, επίσης, ότι η κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο ισχυρίζεται ότι "τυχόν ζημιές οφείλονται στον χρόνιο ερπυσμό του χωριού", και ζητούσε να υπάρξει πρόβλεψη να αποζημιωθούν οι πληγέντες κάτοικοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα