Αντιφατικές κριτικές για την ταινία "Snowtown"

Με αντιφατικές κριτικές έγινε δεκτή η προβολή της ταινίας "Snowtown" στους αυστραλιανούς κινηματογράφους. Ορισμένοι Αυστραλοί κριτικοί χαρακτηρίζουν την ταινία, η οποία προβλήθηκε και στην Εβδομάδα Κριτικής των Κανών, «αριστούργημα» και άλλοι «βαρετή» και «βίαιη».

Το φιλμ, που έχει και «ελληνικό ενδιαφέρον», στηρίζεται σε μια αληθινή ιστορία. Στις 20 Μαΐου του 1999 ομάδα αστυνομικών της Νότιας Αυστραλίας, που ερευνούσε υπόθεση μικροκλοπών, έφτανε
επιτέλους στο στόχο της εντοπίζοντας το δράστη σε κτίριο που παλιότερα στέγαζε τράπεζα. Όταν άνοιξαν το παλιό χρηματοκιβώτιο, δεν φαντάζονταν ότι πίσω από την πλαστική μεμβράνη που σφράγιζε την εσωτερική πλευρά της εισόδου, και μέσα στα τεράστια πλαστικά βαρέλια που ήταν στοιβαγμένα στο πίσω μέρος του δωματίου, θα κολυμπούσαν σε οξύ τα απομεινάρια οκτώ διαμελισμένων πτωμάτων. Η ανακάλυψη οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, που βρέθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία έντεκα συνολικά ανθρώπων.

Ο σκηνοθέτης, Τζάστιν Κούρζελ, εξιστορεί την υπόθεση από την οπτική γωνία του Τζέιμς Σπυρίδωνος Βλασσάκη ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τον ρόλο του στις δολοφονίες.

Ο Τζέιμς Βλασσάκης ήταν γιος Έλληνα μετανάστη που έφτασε στην Αυστραλία τη δεκαετία του ’60 και είχε πέσει θύμα κακοποίησης τόσο από τον πατέρα, όσο και από τον αδερφό του τον οποίο σκότωσε αργότερα και ομολόγησε και κανιβαλισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα