Ανθρωποφάγοι...

Αγαπητέ,

διάβαζα, πριν από λίγο, ένα βιβλίο για την εκπαίδευση σκύλων. Όταν έφθασα στο κεφάλαιο "επιλογή ονόματος"είδα ότι ο συγγραφέας πρότεινε να επιλέγουμε ονόματα με έντονη την παρουσία συμφώνων, γιατί, όπως λέει, τα σκυλιά ακούνε καλύτερα τα πολλά σύμφωνα. Δεν θέλω να υπαινιχθώ οτιδήποτε και μακριά από εμένα κάθε σκέψη για σύγκριση, αλλά γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχει μια γλώσσα, η οποία ομιλείται από ανθρώπους και έχει πολλά σύμφωνα. Η Γερμανική.

Αλλά, μιας και αναφέρθηκα στους Γερμανούς. Σε ένα ντομυμαντέρ του BBC για τις σταυροφορίες
υπήρχαν αρκετές αναφορές στους Γερμανούς,οι οποίοι πήραν μέρος σε αυτές, όπως για παράδειγμα, ότι φθάνοντας στην περιοχή μας επέλεξαν ως τροφή τους τα ψητά παιδιά, τα οποία "παλούκωναν", τα έψηναν και τα έτρωγαν. Στα εγχειρίδια της Ιστορίας, καταγράφεται και τουρκική συνήθεια στο "παλούκωμα" και στο ψήσιμο "απίστων" (άπιστοι, για τους Γερμανούς σταυροφόρους, ήταν και οι μη χριστιανοί Έλληνες και άλλοι βαλκάνιοι), όπως η περίπτωση του ήρωα Αθανασίου Διάκου, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρωποφαγία από τους Τούρκους. Οπότε, η ανθρωποφαγία στην Ευρώπη, παραμένει γερμανική μοναδικότητα και μάλιστα στο όνομα του Κυρίου.

Και κάτι ακόμα. Όλοι πιστεύουν ότι το ολοκαύτωμα των Εβραίων, από τους Ναζί, κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν το πρώτο και, ίσως,το τελευταίο. Δεν μπορώ να προφητέψω για το μέλλον, αλλά, σύμφωνα με το ίδιο ντοκυμαντέρ, οι Γερμανοί έχρισαν τους Εβραίους εχθρούς τους ήδη από το 1090 μ.χ. Τότε εξαπολύθηκε το πρώτο πογκρόμ κατά των Εβραίων σε αρκετές γερμανικές πόλεις μεταξύ των οποίων και η Κολωνία. Και υπάρχουν, στις πόλεις αυτές, πλάκες στις οποίες αναγράφονται τα ονόματα των θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας, που είχε, τότε, όλα τα χαρακτηριστικά της βαρβαρότητας. Αργότερα, με την παροδο των χρόνων και την επαφή με πιο προηγμένους λαούς και πολιτισμούς αυτά τα χαρακτηριστικά ατόνησαν. Φαίνεται, όμως, ότι δεν εξαλείφθηκαν, αλλά μόνο άλλαξαν ως προς τους τρόπους και τις μεθόδους εμφάνισής τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα