Αναβλήθηκε η απογραφή στα Σκόπια

Αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο η απογραφή του πληθυσμού της ΠΓΔΜ, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί από 1 έως 15 Απριλίου. Την σχετική απόφαση έλαβε η Βουλή της ΠΓΔΜ, λόγω του πολιτικού κλίματος στη χώρα και του ενδεχόμενου πρόωρων βουλευτικών εκλογών, το προσεχές διάστημα.

Υπέρ της αναβολής της απογραφής του πληθυσμού
ψήφισαν μόνον οι βουλευτές των κομμάτων της συμπολίτευσης, καθώς η αντιπολίτευση απέχει από το Κοινοβούλιο, από τα τέλη του Ιανουαρίου.

Σχετικά με το ζήτημα της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ θα έχουν το απόγευμα ακόμη μία συνάντηση, υπό την αιγίδα του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας για την προκήρυξη τους.

Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν ο αρχηγός του VMRO-DPMNE και πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο αρχηγός της αντιπολιτευόμενης Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο ηγέτης του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι και ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος Νέα Δημοκρατία, Ιμερ Σελμάνι.

Όλες οι προηγούμενες συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών της ΠΓΔΜ για τον σκοπό αυτό δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα, λόγω των σοβαρών διαφωνιών μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με τους όρους διεξαγωγής των εκλογών.
Keywords
Τυχαία Θέματα