Ανάπτυξη μιας Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασύλου

Η ανάπτυξη μιας Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασύλου θα είναι ένα από τα βασικά θέματα της ημερησίας διάταξης του άτυπου συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την έναρξη της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ τον Ιούλιο του 2012, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, ο οποίος επισήμανε ότι, τα τελευταία χρόνια, έχουν στηθεί στην Κύπρο σωστές υπηρεσίες για τα θέματα ασύλου, πράγμα που έχει εκτιμηθεί και από την ΕΕ.

Ο κ. Συλικιώτης, ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής
εκδήλωσης για τα θέματα ασύλου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος "Η Κύπρος γνωρίζει. Οι πρόσφυγες μας αφορούν", εξέφρασε την άποψη ότι «όσο η ΕΕ δεν έχει κοινό σύστημα ασύλου, ουσιαστικά δεν έχει πολιτική για το άσυλο».

«Η Ευρώπη ήταν πάντοτε η γωνιά που μπορούσε να βρει καταφύγιο ο κάθε κατατρεγμένος» ανέφερε ο Κύπριος υπουργός και σημείωσε ότι «αυτό το χαρακτήρα πρέπει να τον διατηρήσει, γιατί η ύπαρξη της ΕΕ στηρίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης, της ισότητας, της δικαιοσύνης και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε».

«Η προσπάθεια των μεσογειακών κρατών, που δεχόμαστε τα μεγαλύτερα βάρη, είναι να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή «είναι μια περίοδος πολύ κρίσιμη για όλη την περιοχή της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και γι' αυτό οι μεσογειακές χώρες εντατικοποιούμε τις επαφές μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα