Αφιέρωμα του Μεγάρου Μουσικής στον Νίκο Γκάτσο

Την επανάληψη του αφιερώματος με τίτλο «Με την Ελλάδα καραβοκύρη» στον μεγάλο Έλληνα ποιητή, Νίκο Γκάτσο, την Κυριακή 22 Μαΐου στις 20:30 στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», αποφάσισε το Μέγαρο Μουσικής μετά την επιτυχία, που σημείωσαν οι δύο συναυλίες του Ιανουαρίου.

Ένα απάνθισμα των τραγουδιών του ποιητή θα ερμηνεύσουν γι άλλη μία βραδιά η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο οποίος με την παράλληλη ιδιότητά του, αυτήν του
συνθέτη, θα παρουσιάσει στο κοινό τα καινούρια τραγούδια, που συνέθεσε σε στίχους Νίκου Γκάτσου.

Στο αφιέρωμα, που εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου Ελληνική Μουσική, θα συμμετάσχουν επίσης «ο τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι», Βασίλης Γισδάκης, καθώς κι ένα μουσικό σύνολο υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τραγούδια από περίφημους κύκλους τραγουδιών των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Χριστόδουλου Χάλαρη και Αλκίνοου Ιωαννίδη, χαρακτηριστικά του ποιητικού μεγαλείου του Γκάτσου.

Ανάμεσα στους στίχους του, που γράφτηκαν κυρίως πάνω στις μελωδίες, περιλαμβάνονται και εκείνοι που αναδύθηκαν από έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, όπως το «Λεωφορείον ο πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς και ο «Ματωμένος γάμος» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, αλλά και της διεθνούς κινηματογραφίας, όπως «Αμέρικα-Αμέρικα» του Ελία Καζάν και «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη.

«Ο Νίκος Γκάτσος μας δίδαξε τον λυρισμό και την ευγένεια της ελληνικής γλώσσας κι εμείς οι ερμηνευτές, ταπεινοί μαθητές του, του χρωστάμε πολλά. Στο Μέγαρο Μουσικής θα ακουστεί το απάνθισμα των τραγουδιών του Νίκου Γκάτσου ως ένας χαιρετισμός στον δάσκαλο και ως ένα μικρό αντίδωρο στα συναισθήματα που μας προσέφερε εκείνος με τους στίχους, που όλοι κλείσαμε στην καρδιά μας», σημειώνει στο πρόγραμμα της παράστασης η Μαρία Φαραντούρη.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε.
Keywords
Τυχαία Θέματα