Α.Διαμαντοπούλου: Είμαστε σε πόλεμο...

Δραματικό χαρακτήρα προσέδωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση. Χαρακτήρισε πολεμική τη διαπραγμάτευση και τόνισε ότι οι επόμενες μέρες είναι δραματικές.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega,
η κ. Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι είμαστε σε μια τελική φάση και πρέπει όλες οι πλευρές να θέσουν τα «όπλα» τους. Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, σημείωσε ότι τόσο μείζονα ζητήματα δεν μπορούν να λήξουν στο επίπεδο της τρόικας και υποστήριξε ότι οι Ελληνες κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα και τους ευρωπαίους κοινωνικούς εταίρους. Ερωτηθείσα σχετικά με τις πληροφορίες που φέρουν τη Γερμανία να ζητά Επίτροπο για την Ελλάδα ξεκαθάρισε ότι δεν συζητείται κάτι τέτοιο. Εκανε μάλιστα λόγο για αρρωστημένη φαντασία και ευθεία προσβολή της εθνικής κυριαρχίας.

Η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι δύο χρόνια τώρα γίνεται μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί η χώρα και να αντιμετωπιστούν προβλήματα δεκαετιών, ωστόσο δήλωσε ότι έχει ερωτηματικά για τη διαπραγμάτευση του μνημονίου που έγινε κάτω από πίεση.

Όπως είπε, υπάρχουν δύο σοβαρά θέματα που δεν πρέπει να επαναληφθούν. Πρώτον, σύμφωνα με την υπουργό, θα πρέπει να εκτιμώνται οι επιπτώσεις που θα έχει κάθε μέτρο το οποίο προτείνεται. Εστίασε ακόμη στην ανάγκη υλοποίηση όσων αποφασίζονται, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να πούμε πώς θα γίνει ό,τι αποφασιστεί».

«Να ασκήσει το ρόλο του ο Γ. Παπανδρέου»

Κληθείσα να σχολιάσει την πρόσφατη διαφοροποίηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, έκανε λόγο για θλιβερή εικόνα στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι ο κ. Παπανδρέου θα ασκήσει και πρέπει να ασκήσει το ρόλο του για να λειτουργήσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα