Kρούσματα κακοποίησης ζώων στα Χανιά

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει στα Χανιά το θέμα της κακοποίησης ζώων με αποτέλεσμα ο προβληματισμός να είναι εντονότατος. Τα κρούσματα κακοποίησης και θανάτωσης ζώων είναι συνεχή. Όπως έγινε γνωστό, σήμερα, συνελήφθη από την αστυνομία ένας 70χρόνος, καθώς υπήρχε καταγγελία σε βάρος του ότι σκότωσε, στα Δελιανά, του δήμου Πλατανιά, με κυνηγετικό όπλο σκύλο και μάλιστα μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη του.

Ο δράστης συνελήφθη,
ενώ κατασχέθηκε το κυνηγητικό όπλο.

Η αστυνομία συνέλαβε και μια γυναίκα η οποία, όπως καταγγέλθηκε, πέταξε σε κάδο απορριμμάτων κουτάβια και γατάκια.

Σε περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων, αναφέρθηκε και η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Αναστασία Μπομπολάκη. Όπως είπε, « τις τελευταίες μέρες στα Χανιά είχαμε πυροβολισμό ζώου και θανάτωση του μπροστά στα ματιά του ιδιοκτήτη. Συνελήφθη ο δράστης και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Έχουμε το πολύ συχνό φαινόμενο να πετάνε κουτάβια και γατάκια σε κάδους απορριμμάτων. Συνελήφθη χθες και κατατέθηκε μήνυση σε μια γυναίκα μέσα στην πόλη των Χανίων που πέταξε στον κάδο τα ζώα, υπάρχουν αλλεπάλληλες δηλητηριάσεις ζώων».

Χθες, καταγγέλθηκε από το φιλοζωικό σύλλογο ότι άγνωστοι πυροβόλησαν ένα ποιμενικό σκύλο και δηλητηρίασαν άλλους δυο.

Το πρόβλημα που απασχολεί όλη την Κρήτη θα συζητηθεί σε ευρεία παγκρήτια σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Ηράκλειο.

« Στόχος της σύσκεψης θα είναι να παρθούν μέτρα και αποφάσεις ούτως ώστε να αρχίσει να περιορίζεται επί τέλους το πρόβλημα αυτό το οποίο πέρα από το ότι βασανίζει - σκοτώνει ανυπεράσπιστα πλάσματα όπως είναι τα ζώα κάνει και πολύ κακό στην εικόνα του νησιού», είπε η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων που άφησε και αιχμές λέγοντας ότι, « εν όψει της θερινής περιόδου κάποιοι επιδιώκουν το θάνατο κυρίως των αδέσποτων ώστε να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα προς τους ξένους επισκέπτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα