«Gone with the wind»

Άνοιξε το παράθυρο και πέταξε το μικρό, κιτρινισμένο φύλλο ψηλά. Πολύ ψηλά! Ένα παγωμένο κύμα αέρα πέρασε στο γιορτινό σαλόνι. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος- Κασσανδρής παρακολουθούσε το ταπεινό φυλλαράκι να απομακρύνεται. Στην συνέχεια έκλεισε το παράθυρο. Με αργές κινήσεις πλησίασε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο. Κούνησε το κεφάλι του με θλίψη. Ο βελούδινος πιερότος τού χαμογελούσε «κρεμασμένος» στο έλατο. Τίποτα όμως δεν μπορούσε να του φτιάξει την διάθεση.
«Gone with the wind» ψιθύρισε ο παιδικός
μου φίλος . «Μια ζωή γεμάτη πλούτο, λάμψη και ματαιοδοξία» συνέχισε. «Ένα κινηματογραφικό, υπερβολικά ξιπασμένο lifestyle το οποίο γκρεμίστηκε μέσα σε μία νύχτα» άφησε να του ξεφύγει ένας βαθύς αναστεναγμός. «Τελικά ο αυτοκράτορας των σαλονιών, ο μέγας χορηγός, ο φιλότεχνος και big κολεξιονέρ businessman με δεκάδες συνεντεύξεις, ο νεαρός, καλός οικογενειάρχης δεν ήταν τίποτα άλλο από μία μεγάλη φούσκα» τόνισε. «Ναι, ναι και πάλι ναι. Ο βασιλιάς ήταν γυμνός» υπογράμμισε. Έριξα μία γρήγορη ματιά στην βελούδινη πολυθρόνα σε βαθύ κόκκινο χρώμα. Έμοιαζε με αυτή που καθόταν η Σκάρλετ, η κακομαθημένη ηρωίδα του πασίγνωστου μυθιστορήματος της Μάργκαρετ Μίτσελ. Ο κ. Δελμούζος- Κασσανδρής υπήρξε πάντα θερμός θαυμαστής του συγκεκριμένου story και ιδιαίτερα της κινηματογραφικής μεταφοράς του, με πρωταγωνιστές την Βίβιαν Λι και τον Κλαρκ Γκέιμπλ. Τις νύχτες των Χριστουγέννων συνηθίζει να το διαβάζει κοντά στο τζάκι. Μαζί με τα παραμύθια του Κρίστιαν Άντερσεν. Επιστροφή στα παιδικά χρόνια. Σε ξένοιαστες, χαρούμενες εποχές… Ο golden heir άναψε ένα σπίρτο. Χαμογέλασα ειρωνικά. Μου θύμισε το… αγοράκι με τα σπίρτα. Εκείνος όμως πέταξε γρήγορα το σπίρτο στο τζάκι.. Ρούφηξε μία γουλιά από το κονιάκ του και άρχισε να μου διηγείται την ιστορία ενός πολύ φιλόδοξου αγοριού.

Το παραμύθι του μικρού Λαυρέντη που έπαιζε με σπίρτα από χρυσάφι
Το αγόρι που για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής όλων. Ήταν ο μικρός αυτοκράτορας που κινούσε τα νήματα στους επιχειρηματικούς πολιτικούς και κοινωνικούς κύκλους. Αγόραζε τα πάντα. Οι περισσότεροι τον θαύμαζαν και φρόντιζαν να τον κολακεύουν όταν τον συναντούσαν σε λαμπερές εκδηλώσεις. Πίσω από την πλάτη του συνήθιζαν να ψιθυρίζουν. Ποιος είναι αυτός ο οποίος θέλει να αγοράσει τους πάντες και τα πάντα. Εκείνος όμως αγνοούσε τα κακόβουλα σχόλια. Προτιμούσε να μιλάει με πράξεις και με… το μπλοκ των τραπεζικών επιταγών του. Και έπειτα χαμογελούσε πλατιά στον φακό των φωτογράφων. Το τέλος της ιστορίας τραγικό. Το life story του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι γνωστό. Πολύ γνωστό. Η άνοδος και η πτώση. Η σύλληψη , οι «βόλτες» στα νοσοκομεία και η προφυλάκιση. Ο κ. Δελμούζος- Κασσανδρής μου διηγείται άγνωστες, αστείες «πτυχές» του super glamorous lifestyle του arrogant επιχειρηματία. Ενός ανθρώπου ο οποίος όπως δείχνουν τα πράγματα είχε χάσει το μέτρο. Ελικόπτερα, λίαρ τζετ, γιοτ ,σαμπάνιες, μπάτλερ, διαμονή σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία εξωτικών προορισμών. Τραγικές καταστάσεις στις πλάτες μίας πτωχευμένης Ελλάδας… Oh! Poor, poor patrida!

Γεννητούρια, σαμπάνιες και μπάτλερ!
Έκπληκτοι οι επισκέπτες στον τελευταίο όροφο γνωστού μαιευτηρίου αντίκριζαν αντί για… γιατρούς και νοσοκόμες bodyguards, γκαρσόνια και έναν… μπάτλερ! To ζεύγος Λαυρεντιάδη είχε μόλις αποκτήσει το τρίτο του παιδί. Η κ. Κατερίνα Λαυρεντιάδη ξαπλωμένη στα σατέν της σεντόνια και τα πλουμιστά της κουβερλί, τα οποία είχαν φθάσει ειδικά για εκείνη στην κλινική , υποδεχόταν φίλους και γνωστούς. Ο πολυάσχολος σύζυγος της είχε φροντίσει να ακροβολήσει τους σωματοφύλακες σε… όλα τα μήκη και πλάτη του τελευταίου ορόφου όπου βρίσκονταν οι πολυτελείς σουίτες. Οι φήμες ανέφεραν ότι το δημοφιλέστατο τότε couple, στην υψηλή κοινωνία της Αθήνας είχε ζητήσει να «αδειάσει» ο όροφος και οι σουίτες από τις υπόλοιπες νοσηλευόμενες. Οι άλλες πτωχές, «ταπεινές» κυρίες δεν μπορούσαν να βρίσκονται κοντά σε μία grande φαμίλια!

Τι Λαυρεντιάδης, τι Γουίλιαμ!
Εκείνο όμως που άφησε άναυδους τους επισκέπτες του ζεύγους δεν ήταν τόσο οι bodyguards και τα τεράστια πακέτα με τα πανάκριβα δώρα που σχημάτιζαν βουνό όσο ο μπάτλερ! Ευθυτενής κύριος με επίσημη σκουρόχρωμη στολή σερβίριζε γαλλική σαμπάνια στους επισκέπτες! Υπήρχαν μάλιστα μπουφέδες με καναπεδάκια σολομού, γαρίδες και αστακούς τα οποία «συνόδευαν» τον συλλεκτικό γαλλικό καμπανίτη. Ο daddy Λαυρεντιάδης «πεταγόταν» μέχρι το μαιευτήριο στα διαλείμματα των επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Ο κ. Κασσανδρής θυμάμαι ότι ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν επιφανείς επιχειρηματίες, συλλέκτες έργων τέχνης και πνευματικοί άνθρωποι. Γνωστότατα ονόματα της πολιτικής ζωής τηλεφωνούσαν συνέχεια για να συγχαρούν τον ευτυχή, πολυπράγμονα πατέρα. Εκείνος γεμάτος ενθουσιασμό μοίραζε ατέλειωτα φιλοδωρήματα στο προσωπικό του μαιευτηρίου. Κανένα πρόβλημα. Η Proton Bank είχε… ανοιχτά τα χρηματοκιβώτια για παν ενδεχόμενον! Πιστεύω ότι ούτε αυτός ο πρίγκιπας Γουίλιαμ σκοπεύει να ξοδέψει τόσα πολλά χρήματα στο μαιευτήριο όπου θα γεννήσει η Κέιτ.

Oh! Mon dieux! Αισθάνομαι ένα έντονο αίσθημα… συγκίνησης να με κυριεύει. Άραγε οι νοσηλευτές του νοσοκομείου στις φυλακές Κορυδαλλού θα είναι το ίδιο ευγενείς με τον κ. Λαυρεντιάδηq Διαισθάνομαι ότι ο άλλοτε κραταιός επιχειρηματίας θα αναπολεί αντικρίζοντας το προσωπικό με τις άσπρες μπλούζες και τους… κατατρεγμένους υπόλοιπους κρατούμενους νοσηλευόμενους τις εποχές που κολυμπούσε στη σαμπάνια!

Η έξοδος της συζύγου Λαυρεντιάδη τρεις μέρες πριν τη σύλληψη του συζύγου και οι τσάντες Hermes
Η mother τριών μικρών παιδιών Λαυρεντιάδη τρεις μέρες (Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου) πριν τη σύλληψη του συζύγου της εμφανίστηκε στην πρεμιέρα ταινίας διεθνούς παραγωγής με πρωταγωνιστή δημοφιλέστατο ελληνογάλλο ηθοποιό. Το άλλοτε επιφανές ζεύγος ήταν τόσο σίγουρο ότι θα κάνει Χριστούγεννα στην πολυτελή κατοικία της Βάρης, ώστε η σύζυγος «τολμούσε» να κάνει λαμπερές κοινωνικές εξόδους.

Κάτι που δεν έγινε γνωστό είναι ότι οι αστυνομικοί πέρα από τις κούτες με τα μετρητά και τα κοσμήματα αμύθητης αξίας (όλα έφεραν τη σφραγίδα παγκοσμίου φήμης κοσμηματοπωλείου το οποίο διαθέτει παράρτημα στην Βουκουρεστίου) αντίκρισαν έκπληκτοι βουνά από τσάντες Hermes. Συλλεκτικές, τεράστιας αξίας. Η σύζυγος του επιχειρηματία υπήρξε άλλωστε κορυφαία πελάτισσα του tres chic ιστορικού οίκου με τις boutique σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες του πλανήτη.

Η πτήση στον Πανορμίτη και το «Tudor Hall»
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ήταν ένας άνθρωπος απόλυτα θρησκευόμενος. Είναι γνωστές οι δωρεές και τα «φιλάνθρωπα» αισθήματά του. Δεκατέσσερις μήνες πριν όπως είχα αποκαλύψει στην έντυπη έκδοση της «Σίβυλλας» στο «Βήμα της Κυριακής» είχε επισκεφθεί το θαυματουργό μοναστήρι του Πανορμίτη στη Σύμη. Ο επιχειρηματίας είχε φτάσει μάλιστα στο νησί και το μοναστήρι με ελικόπτερο . Λίγο πριν προσγειωθεί στο περίβολο του μοναστηριού, το ελικόπτερο πέρασε σαν σίφουνας πάνω από λαοφιλή ταβέρνα του ακριτικού νησιού. Όπως θυμούνται οι κάτοικοι έσπασαν τραπέζια, γλάστρες, εκτοξεύτηκαν ποτήρια, τραπεζομάντιλα και μαχαιροπίρουνα στον αέρα. Ο κ. Λαυρεντιάδης παρά το γεγονός ότι τέτοιου είδους πτήσεις απαγορεύονται επισήμως έφθασε στον Πανορμίτη για να προσκυνήσει. Τα προβλήματα είχαν ήδη ξεκινήσει. Ο επιχειρηματίας περίμενε ίσως κάποιο θαύμα .Όσο για τη καταστροφή που υπέστη η συγκεκριμένη ταβέρνα; Ο ίδιος δεν ασχολήθηκε ποτέ με… ταβερνεία. Με ποταπές μαριδούλες και κεφτεδάκια .Συνήθιζε να κλείνει ολόκληρο το «Tudor Hall» για να απολαύσει το γεύμα του. Μόνος ή με τους στενούς του φίλους. Στις εποχές μεγάλης λάμψης του spot.

Πολύτιμα χριστουγεννιάτικα δώρα
Λαμπερά δώρα συνήθιζαν να λαμβάνουν όμως κάθε χρόνο τέτοια εποχή και οι αγαπημένοι φίλοι και… συνοδοιπόροι του brand Lavrentis. Τεράστια καλάθια με σαμπάνιες και «καλούδια» από τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων στα οποία «προΐστατο» ο συνέταιρός του και μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές καταζητούμενος από τις αστυνομικές αρχές κ. Πέτρος Κυριακίδης.
Στους πολύ στενούς φίλους ο κ. Λαυρεντιάδης πέρα από την… καλαθούνα η οποία θύμιζε αυτές που χρησιμοποιούν οι ψαράδες της κοσμοπολίτικης Μυκόνου – έστελνε μεταξοτυπίες περιορισμένης έκδοσης του λατρεμένου του ζωγράφου. Μεγάλης μορφής της παραστατικής ζωγραφικής.

Σίβυλλα
Keywords
gone with the wind, wind, θλίψη, lifestyle, big, κλαρκ, golden, μπλοκ, life, λαυρεντιαδης, συλληψεις, super, γιοτ, couple, αθηνα, hermes, mother, Χριστούγεννα, boutique, σίφουνας, μετρο, Κορμός Χριστουγέννων, ελλαδα, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, κοινωνια, χριστουγεννιατικα, θλίψη, δωρα, εξοδος, νησι, ξενοδοχεια, ονοματα, πτησεις, φημες, hermes, ανθρωπος, ανοδος, βαθυ κοκκινο, βουνα, γαριδες, γεγονος, γλαστρες, γουιλιαμ, διαστημα, εγινε, εποχη, εποχες, ζευγος, ζωη, ζωγραφου, ζωης, ιδιο, υπηρχαν, θαυμα, θυμισε, κειτ, κεφτεδακια, κυμα, κλαρκ, κοσμηματα, λαμψη, ματια, μαιευτηριο, μηνες, μπλοκ, μπλουζες, μικρο, νηματα, νοσοκομεια, παντα, παραμυθια, παιδικα, παιδι, ποτηρια, προβληματα, πριγκιπας, πρωταγωνιστες, πτηση, σεντονια, σιγουρο, συνεχεια, σίφουνας, συλληψη, συμη, σφραγιδα, σχολια, ταβερνα, τσαντες, υψηλη, φυλλο, χρηματοκιβωτια, χρωμα, αγορι, super, boutique, big, φυλακες, φιλοι, golden, ιδιαιτερα, κληρονομος, lifestyle, life, mother, couple, βουνο, γιοτ
Τυχαία Θέματα