A-Class A180

Με τη νέα A-class η Mercedes αλλάξει πελατειακό target group. Από ένα πιο «mucho» - σύμφωνα με τα λόγια της Mercedes – σχήμα, που έχει αλλάξει και χρηστικό προσανατολισμό.
Διαθέτει τη σωστή δόση τεχνολογίας, ασφάλεια, προσεγμένη ποιότητα, νεανική οδηγική προσέγγιση και μία εμφάνιση
που δε φοβάται να κυκλοφορήσει σε νεανικά στέκια.

Έτσι το monovolume σχέδιο της προηγούμενης έγινε κλασσικό δύο όγκων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χρηστικότητα εσωτερικά. Σχεδιαστικά ο στόχος είναι η αδιαπραγμάτευτη προσωπικότητα και αυτό έχει επιτευχθεί.

Παρότι είναι η πιο μικρή Mercedes που κυκλοφορεί, κανείς δεν πρόκειται να την μπερδέψει με κάτι άλλο, ενώ η θέα στον εσωτερικό καθρέπτη δημιουργεί το απαραίτητο για Mercedes αίσθημα πολυ καλο για τον οδηγό μπροστά. Αυτό είναι δουλειά της πολύ εντυπωσιακής μάσκας και των επιθετικών εμπρόσθιων φωτιστικών. Πίσω τα πράγματα είναι πιο γλυκα , ετσι κλείνουν ομαλά το συνολικό σχεδιασμό.

Το προφίλ σου θυμίζει αμέσως ότι πρόκειται για το πιο αεροδυναμικό, (Cd:0,27) αμάξωμα στην κατηγορία του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους θορύβους και την κατανάλωση.
Στο εσωτερικό έχει χαθεί ο «αέρας» του προηγούμενου μοντέλου, αλλά έχει ανακτηθεί η ποιοτική εικόνα που περιμένει κανείς από μία Mercedes.

Την οθόνη του συστήματος infotainment, και τον πίνακα οργάνων. Τα υλικά έχουν πολύ καλή ποιότητα, αλλά και το φινίρισμα είναι κορυφαίο, ενώ σε ορισμένα σημεία στη κονσόλα ανάμεσα στα καθίσματα, στη βάση της κεντρικής κονσόλας , η συναρμογή είναι άψογη.

Αλλά εδώ μιλάμε για την κορυφή του premium segment και τα standards είναι πολύ υψηλά. Από την άλλη, η αισθητική, σε γενικές γραμμές, είναι minimal κάτι που αποδεικνύει το υπόβαθρο της φίρμας στην κατασκευή τεχνολογικά προηγμένων κατασκευών. Όλα είναι εν τάξει, εύκολα προσβάσιμα, και με καλή αίσθηση.

Επαρκείς είναι και οι θέσεις για μικροαντικείμενα. Η θέση οδήγησης είναι απόλυτα ρυθμίσιμη, εργονομική και άνετη, ενώ απρόσκοπτη είναι και η περιφερειακή ορατότητα. Σε γενικές γραμμές, το εσωτερικό, σου μεταφέρει την αναμενόμενη αίσθηση θαλπωρής, ενώ είναι τακτικό και σύγχρονο σε αισθητική.

Στην έκδοση της δοκιμής, έχουμε να κάνουμε με το βασικό μοτέρ της βενζινοκίνητης γκάμας της Mercedes. Πρόκειται για τον 1.600άρη υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, με άμεσο ψεκασμό και απόδοση 122 ίππων.

Έχει εξαιρετικά πολιτισμένη και γραμμική λειτουργία, ενώ προσφέρει δύναμη και ροπή σε όλες τις περιστάσεις. Έχει καλό τράβηγμα από χαμηλά και υλοποιεί εύκολα την υπόσχεση για 202 χλμ. τελικής, χωρίς κραδασμούς και χωρίς μεγάλες απαιτήσεις σε καύσιμο. Σε αυτό βοηθάει και η δέσμη οικολογικών μέτρων BlueEfficiency, μέρος της οποίας είναι το Eco Start&Stop που λειτουργεί άψογα.

Όπως κάθε Mercedes που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και η A-Class προσφέρει υψηλά επίπεδα παθητικής και ενεργητικής ασφαλείας, καθώς εξοπλίζεται με πλήθος καινοτόμων συστημάτων. Με βάση τους 7 αερόσακους, υπάρχει στάνταρ το σύστημα Attention Assist, που φροντίζει να ενημερώσει τον οδηγό να σταματήσει εφόσον είναι κουρασμένος, και είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Μέρος του βασικού εξοπλισμού αποτελεί και το σύστημα Collision Prevention Assist που ενημερώνει τον οδηγό οπτικά και ηχητικά για τυχόν εμπόδια που δεν έχει εντοπίσει, προετοιμάζοντας το Brake Assist για αποτελεσματικότερο φρενάρισμα.

Με κόστος 23.900 ευρώ (23.183 ευρώ με απόσυρση), η Mercedes τοποθετείται και τιμολογιακά στην κορυφή της κατηγορίας της. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι, από το βασικό εξοπλισμό δε λείπει σχεδόν τίποτα. Τα συστήματα ασφαλείας είναι όλα στην θέση τους, υπάρχουν όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, ημιαυτόματος κλιματισμός, οι προβολείς έχουν αυτόματη ρύθμιση ύψους, ενώ το σύστημα infotainment είναι πλήρες με χειριστήρια στο τιμόνι.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις i-Reporter