Ζητά διαβεβαιώσεις το ΔΝΤ

18:55 20/6/2011 - Πηγή: 24wro
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πρέπει να είναι βέβαιο πως το ...πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας είναι σε καλό δρόμο και πως θα χρηματοδοτηθεί από την ευρωζώνη προτού δώσει την επόμενη δόση του δανείου στην Αθήνα.

«Για μία επιτυχημένη αποτίμηση
του υπάρχοντος προγράμματος της Ελλάδας, το οποίο σημαίνει αποδέσμευση της νέας δόσης, χρειάζεται το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πρόγραμμα είναι σε καλό δρόμο και ότι χρηματοδοτείται», δήλωσε ο εκτελών χρέη γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Τζον Λίπσκι σε συνέντευξη Τύπου.

«Σε καλό δρόμο σημαίνει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν συμφωνήσει σε ένα πακέτο μέτρων που (...) θα βάλει το πρόγραμμα σε καλό δρόμο», πρόσθεσε ο Λίπσκι, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Όμως οι χώρες μέλη της ευρωζώνης πρέπει επίσης να εγγυηθούν ότι θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την Ελλάδα, υπογράμμισε ο Λίπσκι.

«Θα ζητήσουμε διαβεβαιώσεις ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται και αυτό περιλαμβάνει τις διαβεβαιώσεις των εταίρων μας του Eurogroup, ότι είναι διαθέσιμη επαρκής χρηματοδότηση», πρόσθεσε ο Λίπσκι.

«Αυτό πρέπει να γίνει προτού μπορέσουμε να προχωρήσουμε και ελπίζουμε ότι αυτοί οι όροι θα πληρούνται».
Keywords
Τυχαία Θέματα