Υπουργικό στην σκιά της διπλής υποβάθμισης – Βάρυ το κλίμα με αντιδράσεις υπουργών

09:50 30/3/2011 - Πηγή: 24wro
Στη σκιά της διπλής χθεσινής υποβάθμισης Ελλάδος και Πορτογαλίας...
από την S&P αλλά και σε βαρύ κλίμα δεδομένων των επερχόμενων περιστολών στις δαπάνες των Υπουργείων, συνέρχεται σήμερα το μεσημέρι, στις 14:00μμ, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι Υπουργοί δείχνουν να αντιδρούν στις πιέσεις για νέο μάζεμα των δαπανών στους τομείς τους, για το οποίο τους πιέζει η πλατεία Συντάγματος, με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να ζητά την κατάρτιση προγραμμάτων ανά υπουργείο, ώστε να τηρηθούν κατά γράμμα,
όλοι οι στόχοι του νέου δημοσιονομικού προγράμματος.

Ζητούμενο για την κυβέρνηση, όπως επεσήμανε και χθες ο πρωθυπουργός, είναι σε κάθε μεταρρύθμιση και κυβερνητική πρωτοβουλία να υπάρχει έντονο το «αίσθημα δικαίου». Σε αυτά τα πλαίσια οι Υπουργοί ζητούν κοινωνικά αναχώματα με διευκολύνσεις για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας που έχει διογκωθεί επικίνδυνα τους τελευταίους μήνες παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Εργασίας. Ανάμεσα στα σχέδια της κυβέρνησης και το «πάγωμα» της εξίσωσης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία εκτιμάται ότι θα έφερνε τεράστιες αντιδράσεις.

Τα θέματα του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου, στη Βουλή, είναι τέσσερα. Ένα σχέδιο νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που θα παρουσιάσει ο Γιάννης Ραγκούσης, ένα σχέδιο νόμου για την Αναμόρφωση πλαισίου λειτουργίας Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και άλλες διατάξεις, που θα φέρει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το σχέδιο νόμου για τα «δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», που θα παρουσιάσει ο Κώστας Σκανδαλίδης και τέλος το προσχέδιο νόμου για τη Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Μίνι Υπουργικό»

Οι συσκέψεις τις τελευταίες ημέρες διαδέχονται η μια την άλλη σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις στους πονοκεφάλους της κυβέρνησης και να πιαστούν οι στόχοι για τους οποίους έχει δεσμευτεί έναντι των δανειστών. Σε αυτή τη λογική, σήμερα στις 10:30 π.μ., υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια διευρυμένη σύσκεψη για θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή των Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Χρυσοχοϊδη, Τ. Μπιρμπίλη, Δ. Ρέππα, Π. Γερουλάνου, Χ. Παμπούκη και Κ. Σκανδαλίδη.


newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα