Υπό αστυνομικό κλοιό η μεταφορά των απορριμμάτων

17:01 16/10/2011 - Πηγή: 24wro
Επίθεση εναντίον του Δημάρχου Αθηναίων αλλά και της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Περιφερειάρχης Αττικής…



«Η αποκομιδή των σκουπιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη των δήμων και μόνο. Θα έπρεπε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την εισαγγελία και τον Δήμο της Αθήνας να λύσουν το θέμα των σκουπιδιών και όχι να πετούν το μπαλάκι της αποκομιδής στον Σγουρό» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής.


Ο Γ. Καμίνης απάντησε πως έκανε ότι ήταν δυνατό για να αποφευχθεί η κατάσταση αυτή.

Στον ΧΥΤΑ Φυλής οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων παραμένουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων. Ελάχιστα είναι τα απορριμματοφόρα που περνούν την πόρτα του ΧΥΤΑ και αφού πρώτα έχουν συνεννοηθεί με τους συνδικαλιστές. 




Επιθέσεις εναντίον ιδιωτικών απορριμματοφόρων

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι άγνωστοι που επέβαιναν σε 6 μηχανάκια επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον ιδιωτικού απορριμματοφόρου στην οδό Φειδιππίδου στο κέντρο της Αθήνας. Ευτυχώς από την επίθεση δεν τραυματίστηκαν οι υπάλληλοι που μάζευαν τα σκουπίδια και το μόνο που υπέστη υλικές ζημιές ήταν το απορριμματοφόρο. Παρόμιο περιστατικό συνέβη σε άλλη περιοχή του κέντρου.


Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ προκειμένου να προχωρήσει κανονικά η αποκομιδή στην πλατεία Κολωνακίου, καθώς συγκεντρωμένοι προέβησαν σε φραστικές επιθέσεις κατά των ιδιωτικών συνεργείων.


Η αποκομιδή των απορριμμάτων συνεχίζεται κανονικά στους δρόμους της πρωτεύουσας με την συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιφέρεια Αττικής μέχρι το βράδυ περίπου 100 απορριμματοφόρα θα συμμετέχουν στον καθαρισμό της πόλης

Θ. Μπαλασόπουλος: «Προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον κλαδο μας»

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων στην ΠΟΕ ΟΤΑ μιλώντας στον Real Fm 97,8 υποστήριξε πως η κυβέρνηση με τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα δεν έχει ως στόχο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά να συκοφαντήσει τον κλάδο των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων.


Keywords
Τυχαία Θέματα