Υπέρβαση στο σοσιαλιστικό χώρο με στόχο την ενότητα ζητά ο Γιώργος Φλωρίδης

13:22 23/9/2012 - Πηγή: 24wro
Ο ήδη πολυδιασπασμένος δημοκρατικός σοσιαλιστικός χώρος, ο χώρος του...
δημοκρατικού κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας, κανένα νέο κόμμα ή κομματίδιο. Αντίθετα χρειάζεται διαδικασίες ενοποίησης, με καταληκτικό στόχο μία ισχυρή συμμαχία για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα.

Αυτό δηλώνει ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης στο Έθνος της Κυριακής, ερωτηθείς για την πολιτική δραστηριότητα που αναπτύσσει, καθώς και τις συζητήσεις που υπάρχουν για τυχόν πρωτοβουλίες του μαζί με άλλα προβεβλημένα στελέχη, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Οι
κομματικές ταυτότητες έχουν πλέον αποδυναμωθεί και μαζί τους φθίνει ο κομματικός πατριωτισμός. Όλα τα επιμέρους κόμματα και κομμάτια του χώρου θεωρούνται ανεπαρκή και υπό αυτήν την έννοια οι ενδοκομματικές διεργασίες έχουν περιορισμένες δυνατότητες. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συνολική πορεία» συμπληρώνει.

Ο κ. Φλωρίδης ζητά «να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση στην κατεύθυνση της ενότητας», ζητά από όλους «να συμμετάσχουν σε πρωτοβουλίες ανασύνθεσης του μεγάλου χώρου και όχι διαφόρων μικροχώρων» και τονίζει την ανάγκη «να προχωρήσουμε στην κατάθεση συνολικών πολιτικών σχεδίων που θα αντιμετωπίζουν αυτόνομα και αλλά μακροπρόθεσμα το πρόβλημα της χώρας».

tanea.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα