Υπέρ της σύστασης εξεταστικής η Ντόρα

19:15 28/4/2011 - Πηγή: 24wro
«Κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν αμφιβάλλει ότι πρόκειται για ένα σκαστό σκάνδαλο...
διαφθοράς, με όλα τα στοιχεία διαπλοκής και μεσαζόντων που ανθούν στον χώρο των εξοπλιστικών προγραμμάτων», τόνισε στην παρέμβασή της για την υπόθεση των υποβρυχίων η Ντόρα Μπακογιάννη.

Συμπλήρωσε όμως ότι «η απόφαση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά και κινδυνεύουμε να βρεθούμε και πάλι μπροστά σε παραγραφές και ο κόσμος να πιστέψει ότι η Βουλή
δεν θέλει να ψάξει».
«Εδώ πρέπει να αλλάξουν τα πάντα, αν θέλουμε να προστατέψουμε την τιμή του πολιτικού κόσμου της χώρας και να στείλουμε μήνυμα πως ό,τι λέμε το εννοούμε. Δεν μπορεί να πλανάται σήμερα στην Ελλάδα η εντύπωση ότι αν είσαι πολιτικός έχεις καθαρίσει για οποιοδήποτε αδίκημα», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ τάχθηκε υπέρ της θέσης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ώστε η συμφωνία των υποβρυχίων να ψαχτεί από την αρχή μέχρι το τέλος. Ζήτησε δε από την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι η επόμενη βουλή θα είναι αναθεωρητική ώστε οι όποιες προμήθειες να προχωρούν με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Η κα. Μπακογιάννη άφησε αιχμές για το γεγονός ότι η πρόταση για προανακριτική έρχεται από την κυβέρνηση με τον παλιό νόμο περί ευθύνης υπουργών και διερωτήθηκε «μήπως γιατί το γνωμοδοτικό συμβούλιο θα σας έλεγε ότι όλα είναι παραγεγραμμένα και η Βουλή θα βρισκόταν πάλι μπροστά στην κατάσταση να εξευτελίσει εαυτόν»;

Απαντώντας ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης υποστήριξε ότι από τη στιγμή που ο τροποποιημένος νόμος περί ευθύνης υπουργών δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως μπορεί αυτομάτως να γίνει χρήση των νέων δικονομικών ρυθμίσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα