Υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ προς όφελος της χώρας ο Γ.Παπακωνσταντίνου

07:43 5/4/2012 - Πηγή: 24wro
Ανοικτός στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ο υπουργός...
Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο in.gr, τονίζοντας πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος η συνεργασία και η συναίνεση σε μια σειρά από πολιτικές είναι η μόνη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά.

Σύμφωνα
με τον κ. Παπακωνσταντίνου, το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής πρέπει να εφαρμοστεί, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα δει την πόρτα εξόδου από την Ευρωζώνη.

Ο ίδιος θεωρεί πως τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ αντανακλούν το μέγεθος του πολιτικού κόστους που η παράταξη ανέλαβε με την εφαρμογή του Μνημονίου και χαρακτηρίζει φυσική εξέλιξη την αποχώρηση ιστορικών φυσιογνωμιών του κόμματος που έκλεισαν τον πολιτικό τους κύκλο.

Αποκαλύπτει πως θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής, κάτι που, όπως υπογραμμίζει, είναι πολιτική και ηθική του υποχρέωση και τονίζει πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει μπροστά του το πολύ δύσκολο έργο του επαναπροσδιορισμού και της ανανέωσης της βάσης του ΠΑΣΟΚ.-Τον Ιούνιο του 2010 είχατε παραχωρήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο in.gr και είχατε απαντήσει σε ερωτήσεις των αναγνωστών μας. Μία από τις ερωτήσεις που σας τέθηκε ήταν το εάν οι ανατροπές σε οικονομία και κοινωνία οδηγούν σε πολιτικές αλλαγές και πώς αντιλαμβάνεστε αυτό που πολλοί αποκαλούν «Νέα Μεταπολίτευση»; Βλέποντας δύο χρόνια πίσω εκτιμάται πως αυτή η «Νέα Μεταπολίτευση» ήλθε; Τι απαντάτε σήμερα για όσα ακολούθησαν;
Όπως και πριν από δύο χρόνια, έτσι και τώρα θα αποφύγω να χρησιμοποιήσω τον όρο “νέα Μεταπολίτευση”. Χρειάζεται χρόνος για να αξιολογήσουμε τις αλλαγές που συντελούνται, αυτή τη στιγμή, και σίγουρα χρόνος για να δούμε αν η συλλογική έκφραση της κοινωνίας θα οδηγήσει πράγματι σε κάτι νέο. Η χώρα μας έζησε και ζει μια κρίση που σίγουρα δεν είναι ανεξάρτητη από λανθασμένες επιλογές όλης της περιόδου της Μεταπολίτευσης. Νομίζω τα όσα ακολούθησαν από τον Ιούνιο του 2010 έως σήμερα επιβεβαιώνουν ότι έχουμε μπει σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών τόσο στις δομές του κράτους όσο και στις δομές διακυβέρνησης.

-Τι εννοείτε;

Παρά τα πυροτεχνήματα και τις κραυγές στο δημόσιο διάλογο, βλέπουμε διαφορετικές και πιο ώριμες συμπεριφορές και στο πολιτικό μας σύστημα. Η σημερινή σύνθεση της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή περισσότερων από ένα κόμματα είναι κάτι πρωτόγνωρο, που επιβάλλεται από την ανάγκη να σταθούμε με ωριμότητα στην ανάγκη ευρύτερης συναίνεσης, για να πάει μπροστά ο τόπος. Γιατί αυτό που έχουμε μπροστά μας, το βάθος των ρήξεων που γίνονται ή χρειάζονται ακόμη να γίνουν θέλουν ευρύτερη συναίνεση και συνέχεια στην πολιτεία. Ένα κόμμα μόνο του, ακόμα και αν έχει απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Αν αυτό το καταφέρουμε, θα έχουμε μπει σίγουρα σε μια νέα εποχή.-Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν στο ΠΑΣΟΚ ποσοστά κοντά στο 15% - 16%. Πολλά δε ιστορικά στελέχη του κόμματος έχουν δηλώσει πως δεν θα είναι υποψή
Keywords
Τυχαία Θέματα