Υπάρχει τηλεπάθεια μεταξύ των διδύμων;

03:15 6/4/2011 - Πηγή: 24wro

Ιστορίες και πειράματα που υποδηλώνουν μια πιθανή τηλεπαθητική σύνδεση...



μεταξύ διδύμων.

Ήταν Απρίλιος του 2009 όταν η δεκαπεντάχρονη Gemma Houghton κατακλείστηκε ξαφνικά από το έντονο αίσθημα ότι η δίδυμη αδελφή της Leanne αντιμετώπιζε πρόβλημα. Έτρεξε στο μπάνιο, όπου ήξερε πως η αδελφή της έκανε το μπάνιο της και τη βρήκε κάτω από το νερό, αναίσθητη και σχεδόν μπλε. Η Leanne είχε επιληψία και έπαθε επιληπτική κρίση στο λουτρό. Η Gemma την τράβηξε από τη μπανιέρα, κάλεσε το κέντρο άμεσης βοήθειας
και η ζωή της αδελφής της σώθηκε. "Είχα ένα άξαφνο αίσθημα να πάω να την κοιτάξω. Ήταν σα μια φωνή να μου έλεγε ότι με χρειαζόταν η αδελφή μου," είπε αργότερα η Gemma στους δημοσιογράφους. ";Βρισκόταν κάτω από το νερό. Στην αρχή σκέφτηκα πως έλουζε τα μαλλιά της ή ότι μου έκανε πλάκα, αλλά όταν τράβηξα το κεφάλι της έξω είδα πως είχε γίνει μπλε. Κατάλαβα πως είχε πάθει κρίση." Εάν η Gemma δεν είχε αναγκαστεί από το αίσθημα αυτό να τρέξει για να βρει την αδελφή της, σχεδόν σίγουρα η Leanne θα είχε πνιγεί.
Η συγκεκριμένη ιστορία δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2009 (στο Mirror-uk) και αποτελεί μια από τις ανέκδοτες αναφορές για την ψυχική σύνδεση που λέγεται πως υπάρχει μεταξύ διδύμων και ιδιαίτερα μεταξύ των ομοζυγωτικών διδύμων. Οι αδελφές Houghton είναι διζυγωτικά δίδυμα, αλλά σύμφωνα με τη μητέρα τους είναι αδιαχώριστες και μοιράζονται έναν ασυνήθιστο δεσμό. Μια έρευνα που έγινε από την Δρ. Lynne Cherkas, γενετική αναλύτρια στο τμήμα έρευνας διδύμων του King's College στο Λονδίνο, έδειξε ότι ένα στα πέντε ομοζυγωτικά δίδυμα ανέφεραν πως είχαν βιώσει κάποια μορφή τηλεπαθητικής επικοινωνίας, ενώ στα διζυγωτικά δίδυμα η συχνότητα ήταν ένα στα δέκα.
Αν και η τηλεπαθητική σύνδεση μεταξύ διδύμων δεν είναι κάτι το καθολικό, όπως άλλωστε αποκαλύπτει η έρευνα της Δρ. Cherkas, είναι αρκετά συχνή για να εξυπηρετήσει ως καλή ένδειξη για την πιθανότητα της πραγματικότητας της τηλεπάθειας μεταξύ των ανθρώπων και έχει αποτελέσει μια καλή μεθοδολογική πορεία για ερευνητές που ασχολούνται με το αντικείμενο.
Ο Guy Lyon Playfair έχει ερευνήσει εκτεταμένα το πεδίο της τηλεπάθειας μεταξύ διδύμων και μεγάλο μέρος της δουλειάς του είναι δημοσιευμένο στο βιβλίο του 'Τηλεπάθεια Διδύμων: η Ψυχική Σύνδεση' (Twin Telepathy: The Psychic Connection). Σε άρθρο του είχε σχολιάσει ότι το συμβάν με τις αδελφές Houghton σαφώς δεν είναι το πρώτο συμβάν όπου η τηλεπάθεια μεταξύ διδύμων έσωσε μια ζωή. Γνωρίζω τουλάχιστον ακόμα τρία παραδείγματα, ένα από τα οποία το ερεύνησα εγώ ο ίδιος, αναφέρει. Αυτό σημαίνει πως η επιστημονική κοινότητα θα έπρεπε να εκδηλώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο θέμα αυτό απ' όσο δείχνει μέχρι στιγμής.
Ιστορίες για τηλεπάθεια και ψυχική σύνδεση μεταξύ διδύμων

Πολλές από τις πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με τη τηλεπάθεια μεταξύ διδύμων προέρχονται από ανέκδοτες ιστορίες που έχουν αναφερθεί από διδύμους. Στη συνέχεια παρατίθενται κάποιες τέτοιες ιστορίες:
Δυο αδέλφια δίδυμα ε
Keywords
Τυχαία Θέματα