Ξέγνοιαστες ορθοπεταλιές στη Θεσσαλονίκη

17:10 29/8/2011 - Πηγή: 24wro
Δίκτυο ποδηλατόδρομων ζητούν από τον κεντρικό... δήμο οι «Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης».

Το δίκτυο που προτείνουν περιλαμβάνει διεξόδους σε όλους τους όμορους με τον κεντρικό δήμους και έχει επιστημονική βάση, ώστε να μπορεί να υλοποιηθεί.

Οι «Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης» στην πρότασή τους επισημαίνουν ότι η κατασκευή του υφιστάμενου, ατελούς δικτύου ποδηλατόδρομων στη Θεσσαλονίκη, μήκους περίπου 12 χιλιομέτρων, αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.
Τονίζουν, όμως, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ουσιαστική προσπάθεια ένταξης του ποδηλάτου στην πόλη, ούτε όμως έχει επιδιωχθεί η συνέργεια του ποδηλάτου με τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Οι προτάσεις

Οι «Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης» προτείνουν επέκταση των ποδηλατικών υποδομών σε βασικές αρτηρίες της πόλης για την εξυπηρέτηση μετακινήσεων περισσότερων περιοχών του δήμου Θεσσαλονίκης. Στην πρόταση των «Ποδηλατών Θεσσαλονίκης» επισημαίνεται η ανάγκη τροποποιήσεων στους υπάρχοντες ποδηλατόδρομους, με την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης, κατακόρυφης και οριζόντιας, την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών για την ασφαλή διέλευση των ποδηλατών, την επιδιόρθωση των υφιστάμενων αλλά και την εγκατάσταση περισσότερων ασφαλών χώρων στάθμευσης ποδηλάτων.
Οι δρόμοι

Ανατολικά, οι «Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης» προτείνουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή ποδηλατόδρομων σε βασικές οδικές αρτηρίες, όπως ο άξονας λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου - Γεωργίου Παπανδρέου, ο άξονας Β. Ολγας - Β. Γεωργίου - Μ. Ανδρόνικου, ο άξονας λεωφόρος Στρατού - Δελφών και Παπαναστασίου, αλλά και οι οδοί Παπάφη, Μυστακίδη, Κανάρη, Διογένους, Κατσιμίδη, Κλεάνθους, Μπότσαρη, Συνδίκα, 25ης Μαρτίου, Βούλγαρη, Μ. Ψελλού.

Στο κέντρο της πόλης θεωρούν ότι ποδηλατόδρομοι πρέπει να δημιουργηθούν στη λεωφόρο Νίκης και τις οδού Ερμού, Αγίου Δημητρίου, Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης, Βενιζέλου, Ιωνος Δραγούμη, Ολυμπιάδος, Αποστόλου Παύλου, Υπουργού Φ. Δραγούμη.

Δυτικά, τέλος, προτείνουν τη δημιουργία ποδηλατόδρομων στις οδούς Γιαννιτσών, 26ης Οκτωβρίου, Αγίων Πάντων, Δραγουμάνου και Αγίου Δημητρίου.

Προτείνουν τη μετατροπή σε δρόμους ήπιας κινητικότητας των οδών Αλεξάνδρου Σβώλου, Ολύμπου, Φιλίππου, Κωνσταντίνου Μελενίκου, Αρριανού και Μαργαροπούλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα