Ξεμπλόκαραν τις δωρεές για το Wikileaks

07:25 8/7/2011 - Πηγή: 24wro
Επτά μήνες μετά το «μπλοκάρισμα» της δυνατότητας να γίνονται δωρεές στην...
ιστοσελίδα του Wikileaks, οι πιστωτικές κάρτες Visa και Mastercard άνοιξαν μια.. πόρτα στον ιστότοπο που ίδρυσε ο Τζούλιαν Ασάνζ, εν αναμονή ενός φιλικού διακανονισμού .

«Παρατηρήσαμε ότι μια πόρτα άνοιξε για τις πληρωμές στο Wikileaks
μέσω των καρτών Visa και MasterCard», αναφέρει με ικανοποίηση σε ανακοίνωση της η Datacell, η ισλανδική εταιρεία που ελέγχει τη συλλογή χρηματικών ποσών υπέρ του Wikileaks.

«Εμείς το εκλαμβάνουμε ως την εκπεφρασμένη βούληση της Visa και της Mastercard να προσυπογράψουν το αίτημά μας για την αποκατάσταση των επιχειρήσεων εξόφλησης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Datacell διευκρινίζει ότι οι δωρεές μπορούν, επίσης, να πραγματοποιηθούν με τη χρήση κάρτας American Express, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι τώρα.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, μέσα στη θύελλα που είχε δημιουργηθεί από τη δημοσίευση χιλιάδων αμερικανικών τηλεγραφημάτων από το Wikileaks στις ΗΠΑ, η Visa και η Mastercard είχαν μπλοκάρει τη δυνατότητα να γίνονται μέσα από τα δίκτυα τους δωρεές προς τον ιστότοπο, που ιδρύθηκε από τον Τζούλιαν Ασάνζ.

Η ενέργεια αυτή είχε προκαλέσει μια «αποστράγγιση» δωρεών περίπου 130.000 ευρώ την ημέρα, σύμφωνα με το Wikileaks.

Ο ιστότοπος και η ισλανδική εταιρεία Datacell ανακοίνωσαν αυτό το Σαββατοκύριακο την πρόθεσή τους να υποβάλλουν τρεις αγωγές, μία για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και άλλες δυο στην Ισλανδία και τη Δανία.

Η προσφυγή ενώπιον της Ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης που το WikiLeaks επρόκειτο να υποβάλει σήμερα ανεστάλη με την ελπίδα ενός φιλικού διακανονισμού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ισλανδός δικηγόρος του Αντσι Σβένσον.

«Η Visa ζήτησε χρόνο για να ανταποκριθεί στα αιτήματα μας, και μας είπαν ότι θα επικοινωνήσουν μαζι μας την Παρασκευή», δήλωσε ο δικηγόρος.

newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα