Βρήκαν κι άλλες εταιρείες - πλυντήρια του Άκη

08:22 5/9/2012 - Πηγή: 24wro
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος...
με φερόμενο ως πρωταγωνιστή τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση βρέθηκαν μπροστά σε δέκα νέες εταιρείες, μέσω των οποίων φέρεται να διακινήθηκε ποσό ύψους 8,7 εκατ. δολαρίων, χρήματα που, όπως
όλα δείχνουν, προέρχονται από τις μίζες για τα εξοπλιστικά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ποσό αυτό προέρχεται από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στην Ελβετία, ο εκπρόσωπος της «Drumilan» στην Ελλάδα, Βλάσης Καμπούρογλου.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών που διατάχθηκε στο πλαίσιο της ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση του τρόπου απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να προέκυψε ότι το συγκεκριμένο ποσό, αφού διοχετευτήκαν σε λογαριασμούς εννέα εταιρειών κατέληξαν στην ιταλική εταιρεία με την επωνυμία, S.D.G S.r.I, που δραστηριοποιείται στον χώρο των ακινήτων. Ως εκπρόσωπος της εταιρείας αυτής μάλιστα εμφανιζόταν ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας από την Κατερίνη, Γιώργος Σαχπατζίδης.

Μετά τα ευρήματα αυτά, οι ανακριτικές αρχές εκτιμούν ότι πίσω από τις εταιρείες αυτές βρίσκεται ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, καθώς έγγραφα και διάφορα άλλα σχετικά στοιχεία που μαρτυρούσαν την ύπαρξη των εταιρειών αυτών είχαν κατασχεθεί στο πολιτικό του γραφείο.

Μάλιστα, στην S.D.G S.r.I, διαπιστώθηκε ότι κατέληξαν και δύο εμβάσματα από την πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, η οποία δεν είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση.

Η πολύκροτη ανάκριση για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα κληθούν για συμπληρωματικές απολογίες κατηγορούμενοι στην υπόθεση, ανάμεσά τους ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης.

protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα