Βρέθηκαν στοιχεία και φάκελοι για τις γερμανικές αποζημιώσεις

22:33 5/4/2012 - Πηγή: 24wro
Δερματόδετοι φάκελοι με ονοματεπώνυμα και ποσά που επιδικάστηκαν την δεκαετία του ’60 σε Έλληνες...
που διεκδίκησαν μέσω της Δικαιοσύνης αποζημιώσεις από την Γερμανία για τα εγκλήματα που διέπραξαν τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, εντόπισε το υπουργείο Οικονομικών.

Eπίσης και άλλα σχετικά στοιχεία τα οποία θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται να γίνει μια σαφής αποτίμηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδηςενημερώνοντας τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας, ενώ αντίγραφο του αρχειακό υλικού παρέδωσε στην
πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κυρία Βάσω Παπανδρέου.

Όπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Σαχινίδης, βρέθηκαν δερματόδετοι φάκελοι με τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τα ποσά που επιδικάστηκαν σε Έλληνες πολίτες οι οποίοι διεκδίκησαν αποζημιώσεις από την Γερμανία. Από τα στοιχεία αυτά φαίνεται ποιους ανέλαβε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να αποζημιώσει την δεκαετία του ’60 με χρήματα που έλαβε από το τότε ομόσπονδο γερμανικό κράτος στο πλαίσιο σχετικών συμφωνιών ύψους 115.000.000 μάρκων.

Επίσης, ανακαλύφθηκε στα ιστορικά αρχεία του ΓΛΚ και άλλο χρήσιμο προς μελέτη υλικό. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και θα αξιοποιηθούν, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, και άλλα σχετικά στοιχεία και ήδη έχει ληφθεί μέριμνα προστασίας του υλικού αυτού και ψηφιοποίησής του.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα