Βρετανία προς ΝΑΤΟ: εντείνετε τις επιθέσεις κατά της Λιβύης

19:45 15/5/2011 - Πηγή: 24wro
Το ΝΑΤΟ πρέπει να εντείνει την στρατιωτική εκστρατεία κατά της Λιβύης χαλαρώνοντας…
τους περιορισμούς σχετικά με τους στόχους των βομβαρδισμών, τονίζει ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων της Βρετανίας, στρατηγός Sir David Richards. 
Εν μέσω ανησυχιών πως η σύγκρουση μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο, ο στρατηγός Richards κάλεσε τις κυβερνήσεις των χωρών του ΝΑΤΟ
να υποστηρίξουν την στρατιωτική επίθεση κατά του Καντάφι διευρύνοντας το φάσμα των στόχων που τα αεροπλάνα της συμμαχίας επιτρέπεται να πλήξουν.
Ουσιαστικά ο Richards ζητά την άδεια να πλήττονται οι υποδομές του καθεστώτος Καντάφι και όχι μόνον τους στόχους που απειλούν τους Λίβυους πολίτες όπως τα τανκς και το πυροβολικό. Διαφορετικά πιστεύει πως ο Καντάφι θα διατηρηθεί στην εξουσία παρότι σφίγγει γύρω του ο κλοιός.
«Η στρατιωτική καμπάνια μέχρι σήμερα υπήρξε επιτυχής για το ΝΑΤΟ και τους άραβες συμμάχους μας. Πρέπει όμως να πράξουμε περισσότερα. Εάν περιοριστούμε μόνον στην προστασία των Λίβυων πολιτών υπάρχει ο κίνδυνος η σύγκρουση να μην εκδιώξει τον Καντάφι από την εξουσία» δήλωσε ο στρατηγός συμπληρώνοντας πως «πρέπει να αυξήσουμε την πίεση προς τον Καντάφι αν θέλουμε να τον πείσουμε να εγκαταλείψει την εξουσία».
Μολονότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ πλήττουν τη Λιβύη εδώ και δύο μήνες, το καθεστώς Καντάφι εξακολουθεί να ελέγχει την πρωτεύουσα Τρίπολη και δεν εμφανίζει σημάδια εκχώρησης εξουσιών.
Στο μεταξύ οι Λίβυοι εξεγερμένοι δήλωσαν πως ελέγχουν πλήρως το δυτικό λιμάνι της Μισράτα και έχουν ανακόψει επί του παρόντος την προέλαση προς την πρωτεύουσα της χώρας. Η Μισράτα, η οποία βρίσκεται 200 χλμ ΝΑ της Τρίπολης, είναι το μόνο οχυρό των εξεγερμένων στη δυτική πλευρά της χώρας.
Θυμίζουμε πως την ανατολική πλευρά ελέγχουν οι εξεγερμένοι και την δυτική πλευρά το καθεστώς Καντάφι.
Keywords
Αναζητήσεις
prosnato
Τυχαία Θέματα