ΒΟΥΛΗ: Ενταση Χρ. Μαρκογιαννάκη - ΣΥΡΙΖΑ

20:59 9/1/2013 - Πηγή: 24wro
Η ενέργεια της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ανέβει στην έδρα και να πάρει την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να ...προστεθεί άλλο ένα άρθρο σε αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προεδρεύοντος του Σώματος Χρήστου Μαρκογιαννάκη (φωτογραφία αρχείου).

Ένταση δημιουργήθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέβηκε στην έδρα και πήρε την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία που είχε καταθέσει νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης, προκειμένου να προστεθεί άλλο ένα άρθρο σε αυτή. Η ενέργεια αυτή όμως προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προεδρεύοντος του Σώματος Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης κάλεσε την κ. Κωνσταντοπούλου να επιστρέψει το έγγραφο τονίζοντας ότι από τη στιγμή που κατατίθεται ένα έγγραφο είναι της Βουλής και δεν έχει δικαίωμα κανείς να το πάρει πίσω.

«Δεν τίθεται θέμα υπεξαίρεσης εγγράφου», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης επέμεινε ότι πρέπει να επιστραφεί αμέσως στο προεδρείο το έγγραφο και αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να προσθέσει και άλλο άρθρο για ονομαστική ψηφοφορία, να το καταθέσει συμπληρωματικά.

Παράλληλα ο κ. Μαρκογιαννάκης αρνήθηκε να δώσει το λόγο στην κ. Κωνσταντοπούλου τονίζοντας ότι αν δεν επιστρέψει το έγγραφο θα αναγκαστεί να την εγκαλέσει στην τάξη και θα λάβει πειθαρχικά μέτρα.

Στο σημείο αυτό παρενέβη πυροσβεστικά και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης προτείνοντας να σταματήσει εκεί το θέμα.

Ο κ. Λαφαζάνης εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς ήθελε να συμπληρώσει ένα ακόμα άρθρο στην ονομαστική ψηφοφορία. «Το έγγραφο είναι δικό μας, εμείς το καταθέσαμε για να γίνει ονομαστική ψηφοφορία. Δεν έχουμε κανένα λόγο να σας το πάρουμε. Θέλουμε διακαώς να γίνει. Έγινε ένα λάθος, παραλείψαμε ένα επιπλέον άρθρο και είπαμε να το προσθέσουμε. Δεν είναι θέμα αντιδικίας μαζί σας, αυτό είναι όλο και όλο και μην το εμφανίζετε ως υπεξαίρεση. Αν θέλετε να δώσετε άλλη συνέχεια κάντε το αλλά είστε σε άλλο δρόμο» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

«Εδώ δεν είναι μπακάλικο να παίρνει το έγγραφο ένας βουλευτής. Θα μαζέψετε υπογραφές να συμπληρώσετε και το άλλο άρθρο για ονομαστική ψηφοφορία δεν υπάρχει περίπτωση όμως να γίνει αυτό με το έγγραφο στα χέρια της κ. Κωνσταντοπούλου», αντέτεινε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι «το μείζον σε αυτή υπόθεση δεν είναι αν θα προστεθεί ένα άρθρο στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι ο τρόπος που έγινε».

«Εκείνο που είναι σημαντικό είναι το πώς φέρεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση στο προεδρείο. Αν περιφρονείτε το προεδρείο, τις οδηγίες του και τις εντολές του, στην ουσία περιφρονείτε τις κοινές μας αρχές και τον κοινοβουλευτισμό. Αυτό κάνατε σήμερα και αυτό δεν μπορούμε να το αφήσουμε στη λογική συμβιβαστικής επίλυσης», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

«Λυπάμαι που καταφεύγετε σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς για την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ουσία της δημοκρατίας» απάντησε ο κ. Λαφαζάνης.

Το θέμα τελικά έληξε, καθώς το έγγραφο κατατέθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε συμπληρωματική πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία για ένα ακόμα άρθρο.
naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα