Βουλευτές… έτοιμους για όλα θέλει ο Ε.Βενιζέλος

13:03 25/9/2012 - Πηγή: 24wro

Σε εγρήγορση θέλει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος...
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σε επιστολή που έστειλε σε κάθε έναν ξεχωριστά καλεί να σταματήσει να μονοπωλεί και να εξαντλεί τη συζήτηση το νέο, σκληρό πακέτο μέτρων και να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες για πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να ακουστούν οι προτάσεις του κόμματος.

«Είναι η ώρα για έναν πρώτο απολογισμό
και για τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουμε» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας διορία μάις εβδομάδας για να παρουσιαστεί από τον κάθε βουλευτή έναςαπολογισμός της έως τώρα δράσης του αλλά οι προτάσεις του για περαιτέρω δράσεις. Σε αυτά συμπεριλαμβάνει προτάσεις για επισκέψεις σε υπουργεία, συναντήσεις με φορείς, κατάθεση σχεδίων νόμων κλπ.

Αναλυτικά η επιστολή Βενιζέλου:

«Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,

τρεις περίπου μήνες μετά την έναρξη της τρέχουσας βουλευτικής περιόδου και τον ορισμό των εισηγητών της κοινοβουλευτικής μας ομάδας ανά υπουργείο, είναι η ώρα για έναν πρώτο απολογισμό και για τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουμε για:

- την καλύτερη παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

- την ενεργοποίηση των ομάδων πολιτικού συντονισμού, ανά υπουργείο.

- την ουσιαστική συμβολή της ΚΟ στην περαιτέρω εξειδίκευση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που παρουσιάσαμε προεκλογικά και επαναφέραμε με διάφορες ευκαιρίες μετεκλογικά.

Η κινητοποίηση όλων των βουλευτών μας στα πεδία αυτά είναι απολύτως αναγκαία, αν θέλουμε η χώρα να περάσει από την δυσάρεστη και αμήχανη συζήτηση για τη δέσμη των δημοσιονομικών μέτρων των 11.5 δις - που μπορεί να είναι και θα φροντίσουμε να είναι η τελευταία - στη συζήτηση για το νέο παραγωγικό μοντέλο και την προοπτική της αυτοδύναμης Ελλάδας. Μιας Ελλάδας ασφαλούς και ουσιαστικά ισότιμης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη ζώνη του ευρώ.

Οι ευθύνες, αλλά και οι ευκαιρίες ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών, που έχει κάθε βουλευτής μας είναι πολύ μεγάλες και σας παρακαλώ να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο. Στο ερώτημα τι νέο, συγκεκριμένο και υπεύθυνο έχει να πει το ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την εθνική ανασυγκρότηση, η απάντηση εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις δικές σας πρωτοβουλίες.

Είμαι βέβαιος ότι είστε πλήρως ενήμεροι για όλες τις πολιτικές και προγραμματικές μας θέσεις και ότι παρακολουθείτε καθημερινά τη διαχείριση των μεγάλων θεμάτων, με κορυφαίο αυτό του προγράμματος προσαρμογής και των σχέσεων της χώρας με τους θεσμικούς της εταίρους και την τρόικα.

Θυμίζω ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης παρουσιάστηκε στις 28.4.12 στο Μέγαρο Καρατζά. Στην εκδήλωση της 3.9.12 και στην κοινή συνεδρίαση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ στις 18.9.12, είχαμε την ευκαιρία να συνοψίσουμε τις θέσεις μας γύρω από τα μείζονα θέματα της χώρας και της φυσιογνωμίας της παράταξης.

Παρακαλώ θερμά σε μια εβδομάδα από σήμερα (έως την Τρίτη 2.10) να έχω από τον κάθε εισηγητή:

- ένα σημείωμα με τις έως τώρα ενέργειες,
Keywords
Τυχαία Θέματα