Βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ

20:25 21/11/2012 - Πηγή: 24wro
Εκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε λεωφορείο στο κέντρο του Τελ Αβίβ...
με συνέπεια να τραυματιστούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι. Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Παρά τις εντατικές διπλωματικές προσπάθειες και την αμερικανική παρέμβαση για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οι εχθροπραξίες συνεχίζονται για όγδοη ημέρα στην περιοχή.

Ασθενοφόρα έσπευσαν
στην οδό Βασιλιά Σαούλ στο κέντρο της πόλης, ενώ, από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι, εκ των οποίων οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών.
«Μια βόμβα εξερράγη σε λεωφορείο στο κεντρικό Τελ Αβίβ. Ήταν μια τρομοκρατική επίθεση. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες φέρουν μόνον ελαφρά τραύματα», δήλωσε ο Οφίρ Γκέντελμαν, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σε μήνυμά του στο Twitter πως η αστυνομία ερευνά την περιοχή για να ανακαλύψει το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα. Ο εκπρόσωπος φαίνεται έτσι να επιβεβαιώνει πληροφορίες πως δεν επρόκειτο για επίθεση καμικάζι.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη οι συνθήκες του συμβάντος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το συμβάν.

Ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός Channel 10 μετέδωσε ότι δύο άτομα φέρονται να τοποθέτησαν εκρηκτικά στο λεωφορείο και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν από το σημείο του συμβάντος που βρίσκεται 100 μέτρα από το ισραηλινό Υπουργείο Αμυνας. Αλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία σύλληψη υπόπτου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.
Χαμάς: Φυσική «απάντηση» στις σφαγές στη Γάζα
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι επαίνεσε τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα εναντίον δημόσιου λεωφορείου στο κέντρο του Τελ Αβίβ, όμως δεν ανέλαβε την ευθύνη γι' αυτή.

«Η Χαμάς ευλογεί την επίθεση στο Τελ Αβίβ και την θεωρεί φυσιολογική απάντηση στις ισραηλινές σφαγές ... στη Γάζα», δήλωσε ο εκπρόσωπος προς το πρακτορείο Reuters.
«Οι παλαιστινιακές παρατάξεις θα προσφύγουμε σε όλα τα μέσα για να προστατεύσουμε τους παλαιστίνιους αμάχους μας, καθώς δεν υπάρχει κάποια παγκόσμια προσπάθεια για να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση», δήλωσε ο Αμπού Ζούχρι.
Οπως ανέφερε το πρακτορείο, πανηγυρικοί πυροβολισμοί ακούστηκαν στη Γάζα, όταν το τοπικό ραδιόφωνο μετέδωσε την είδηση της έκρηξης.
Η τελευταία φορά που σημειώθηκε σημαντική βομβιστική επίθεση στην πόλη ήταν το 2006, όταν παλαιστίνιος βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε έντεκα ανθρώπους κοντά στον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων.

Όγδοη ημέρα εχθροπραξιών
Σήμερα το πρωί ισραηλινό αεροπλάνο έπληξε την κατοικία κορυφαίου συμβούλου του πρωθυπουργού της Χαμάς, στην Νουσεϊράτ, καθώς και άλλα κυβερνητικά κτήρια της ισλαμιστικής οργάνωσης που κυβερνά τη Γάζα.

Ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος εξαπέλυσε προειδοποιητικούς πυραύλους στην οικία του Εσάμ αλ Ντααλέες, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Μαχμούντ Αμπάς, ενώ αμέσως μετά χτύπησαν κατευθείαν το κτήριο, το οποίο εί
Keywords
Τυχαία Θέματα