Βιέννη: Καφές βιενουά, παρέα με …πέντε γάτους!

08:43 14/5/2012 - Πηγή: 24wro
Ο καφές στη Βιέννη θεωρείται must και είναι ένας από τους λόγους για να την επισκεφτεί...
κανείς. Η ατμόσφαιρα στα καφέ της πόλης είναι τελείως διαφορετική από τις καφετέριες στην Ελλάδα – τα καφέ για τους Βιεννέζους είναι το ιδάνικο μέρος για να χαλαρώσουν , να συζητήσουν και να διαβάσουν την εφημερίδα τους. Υπάρχουν μεγάλη ποικιλία από γεύσεις όπως Melange (Espresso με αφρόγαλα και σοκολάτα) ,Einspanner (μόκκα με κρέμα) όπως και ο φανταστικός Maria Theresia (μόκκα με λικέρ πορτοκάλι, ζάχαρη
και κρέμα!!).

Τώρα θα μπορείς να τον παραγγείλει κανείς παρέα με μια …γάτα! Η 47χρονη Γιαπωνέζα κ. Τακάκο Ισιμίτσου, που μετακόμισε στη Βιέννη πριν από 20 χρόνια, χρειάστηκε τρία χρόνια ώστε να εξασφαλίσει την έναρξη λειτουργίας του πρώτου καφέ στην πρωτεύουσα της Αυστρίας με …γάτους!Τους επισκέπτες του καφέ …συναναστρέφονται ανεμπόδιστα 5 γάτους τους οποίους η ιδιοκτήτρια έχει υιοθετήσει από καταφύγιο για αδέσποτα ζώα. Για να πάρει λοιπόν την άδεια του καφέ σε συνεννοήσεις με τις Αρχές της πόλης και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των υπηρεσιών υγιεινής.

Το καφέ, που μπορεί να φιλοξενεί 50 επισκέπτες, έγινε αμέσως δημοφιλές στους τουρίστες και τους κατοίκους της Βιέννης. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτριά του, προορισμός του είναι να προσφέρει χαρά σε όσους δεν μπορούν, για κάποιους λόγους, να έχουν γάτα ως κατοικίδιο στο σπίτι τους. Στην Ιαπωνία τα «Neko Cafes» (σ.σ. neko = γάτα) είναι ένα αρκετά συνηθισμένο concept καφεστίασης στην Ιαπωνία, αφού σχεδόν κάθε πόλη υπάρχει ένα παρόμοιο κατάστημα, με το Τόκιο να βρίσκεται στην πρώτη θέση, αφού διαθέτει πάνω από 30 «Neko Cafes».

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα