ΒΕΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!

10:46 22/4/2012 - Πηγή: 24wro
Οριστικά χωρίς τον Γ. Παπανδρέου, από τον οποίο ο Ευ. Βενιζέλος, έχει ζητήσει να μην εμφανιστεί κατά κανέναν τρόπο στην προεκλογική περίοδο...
θα κυλήσουν οι δύο εβδομάδες έως την Κυριακή των εκλογών για το ΠΑΣΟΚ. Σε αντίθεση με...

ό,τι συνέβη το 2004, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης
είχε ενταχθεί κανονικά στον εκλογικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ, η Ιπποκράτους αποφάσισε να κρύψει από το εκλογικό σώμα τον Γ. Παπανδρέου, με το 92% της κοινής γνώμης να τον έχει απορρίψει, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα ο Ευ. Βενιζέλος θα ανεβάσει τους τόνους κατά του προκατόχου του, ώστε οι αποστάσεις που λαμβάνει από την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης Παπανδρέου να γίνουν περισσότερο διακριτές.
Ενδεικτική της απαξίωσης στο πρόσωπο του τέως πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι η σύγκριση με την προεκλογική περίοδο του 2004 και έως ένα βαθμό η πορεία της σχέσης ανάμεσα στον Γ. Παπανδρέου και τον Κ. Σημίτη, που δείχνει και το μέλλον στη σχέση Βενιζέλου - Παπανδρέου.
Τον Ιανουάριο του 2004 ως νέος πρωθυπουργός, μετά το «δαχτυλίδι» και τη συνάντηση στην οδό Αναγνωστοπούλου, ο Γ. Παπανδρέου ενέταξε κανονικά τον Κ. Σημίτη στον εκλογικό σχεδιασμό. Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ομιλίες στην Αττική και αλλού, και μάλιστα είναι γνωστό και το επεισόδιο μεταξύ Παπανδρέου και Βενιζέλου (που αποδεικνύει ότι ο λόγος Σημίτη ήταν ακόμα υπαρκτός στο κέντρο λήψης αποφάσεων) όταν ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε τη διαγραφή των δέκα βουλευτών προεκλογικά λόγω της γνωστής ως υπόθεσης Πάχτα.
Είναι γνωστό ότι τότε ο Κ. Σημίτης ήταν καθ’ οδόν προς κάποια προεκλογική εμφάνιση εκτός Αθηνών, όπως και ο Γ. Παπανδρέου. Και μόλις έμαθε την απόφαση Παπανδρέου για τη διαγραφή των δέκα βουλευτών, του τηλεφώνησε για να του εκφράσει τη διαφωνία του. Σύμφωνα με παρευρισκομένους, υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο, το οποίο όμως δεν στάθηκε επαρκές για να αποφασίσει, τότε, ο Γ. Παπανδρέου να θέσει τον Κ. Σημίτη εκτός εκλογικού σχεδιασμού. Είναι δε ακόμα νωπή η εικόνα του Γ. Παπανδρέου μαζί με τον Κ. Σημίτη στο βήμα της ομιλίας που έκανε προεκλογικά το 2004 ο Γ. Παπανδρέου ως υποψήφιος πρωθυπουργός στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.
Ακόμα και μετά τις εκλογές και τη μεγάλη ήττα του ΠΑΣΟΚ το 2004 ο Κ. Σημίτης έδινε το «παρών» στις συνεδριάσεις των κεντρικών επιτροπών μιλώντας προγραμματισμένα μαζί με τον Γ. Παπανδρέου. Και μόνο μετά τις ευρωεκλογές του 2004 και τη δεύτερη εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ μέσα σε λίγους μήνες, ο Γ. Παπανδρέου, διαπιστώνοντας ότι ο δημόσιος λόγος του Κ. Σημίτη είχε τεράστιες διαφορές με τον δικό του, ζήτησε και επέβαλε να μη μιλά ο Κ. Σημίτης στις κεντρικές επιτροπές παρά μόνο εφόσον ο ίδιος ζητούσε το λόγο. Αυτή η απόφαση του Γ. Παπανδρέου στάθηκε και η αιτία για να αποστασιοποιηθεί πλήρως ο Κ. Σημίτης, μετά τον Ιούνιο του 2004 πλέον, από τα κομματικά δρώμενα του ΠΑΣΟΚ.
Τώρα, τα πράγματα για τον Γ. Παπανδρέου είναι εντελώς διαφορετικά. Η νέα Ιπποκράτους θεωρεί ήδη μεγάλη υποχώρηση το ότι συμπεριελήφθησαν στα
Keywords
Τυχαία Θέματα