ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Όχι στην ψήφο τιμωρίας της χώρας

14:09 4/5/2012 - Πηγή: 24wro
Τη θέση του για τα διλήμματα και το διακύβευμα των κρίσιμων εκλογών για τη χώρα αναπτύσσει...
με συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και λέει "όχι" στην ψήφο τιμωρίας που, όπως τονίζει, «μετατρέπεται σε ψήφο αυτοτιμωρίας της πατρίδας και των ίδιων των πολιτών».

Ο κ. Ευ.Βενιζέλος ζητά από τους πολίτες καθαρή εντολή για τη συγκρότηση σταθερής κυβέρνησης.
«Ζητάμε να δώσουν μια ευκαιρία, όχι στο ΠΑΣΟΚ ξανά, αλλά μια ευκαιρία στην Ελλάδα να ολοκληρώσει αυτόν τον δύσκολο, αλλά ασφαλή δρόμο. Θα είναι κρίμα να μηδενίσουμε αυτά που έγιναν λίγο πριν το τέλος της διαδρομής» τονίζει χαρακτηριστικά, ενώ ασκεί σκληρή κριτική στους κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα.

«Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι είναι αυτονόητο δικαίωμά του να είναι, ούτως ή άλλως πρωθυπουργός λες και του το οφείλει η πατρίδα. Και είναι ντεμοντέ να επιμένει ένα κόμμα, αγνοώντας τα νέα δεδομένα και την ανάγκη της χώρας, στην κομματική αυτοδυναμία», λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «είναι ένα κόμμα βαθιά μεταξύ ευρώ και δραχμής και παίζει πολύ άσχημα το παιχνίδι με τη φωτιά» και «υπενθυμίζει» ότι όταν «ο ίδιος ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στον κ. Καμμένο εισέπραξε τις αντιδράσεις των ίδιων των κορυφαίων στελεχών του».

Αναφερόμενος στην οικονομία σημειώνει ότι «η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει να ολοκληρώσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και να φτάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το τέλος του 2015 και όχι του 2014», καθώς, όπως εκτιμά, «το "άπλωμα" του προγράμματος σε τρία χρόνια το κάνει πιο ήπιο και για τους πολίτες και για την εθνική οικονομία», επαναλαμβάνει ότι «δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, δεν θα γίνουν "τυφλές" οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων».

Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για «πονηρούς πολιτευτές», γιατί, όπως λέει, «ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε η Αριστερά τοποθετούνται απέναντι στο μόνο συγκεκριμένο πλαίσιο που έχει παρουσιαστεί, που είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης». Τονίζει ότι «δεν είναι ένα κομματικό πρόγραμμα, αλλά μια εθνική πολιτική, πάνω στην οποία καλούμε να συσπειρωθούν όλες οι υπεύθυνες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις» και αναφέρει μια σειρά από μειώσεις φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, που προβλέπονται, όπως τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%, τη μετατροπή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, σε ενιαίο προοδευτικό φόρο επί των ακινήτων και η συγκράτηση χαμηλά του συντελεστή του ΦΠΑ για τον τουρισμό.

Τέλος, μιλώντας για την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να οργανώσει σήμερα την τελική του συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι συμβολίζει την «επιστροφή στις ρίζες, την επανασύνδεση με την κοινωνία των πολιτών», καθώς, όπως λέει, «η πλατεία είναι το σύμβολο του δημοσίου χώρου, ο συνεκτικός μας ιστός. Το Σύνταγμα και ως πλατεία και ως θεσμός ανήκει σε όλους μας».

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα