ΒΕΛΓΙΟ: Περιμένοντας την επιστροφή του πίνακα του Ρούμπενς

08:40 3/9/2011 - Πηγή: 24wro
Δεκτός με ενθουσιασμό έγινε ο εντοπισμός του πίνακα του Ρούμπενς...


Την ικανοποίησή του για την επανεμφάνιση στην Ελλάδα ενός πίνακα, που αποδιδόταν άλλοτε στον Φλαμανδό μετρ Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, εξέφρασε σήμερα το Μουσείο Καλών Τεχνών της Γάνδης, στο Βέλγιο.

Ο συγκεκριμένος πίνακας είχε κλαπεί από το εν λόγω μουσείο το 2001.

«Η ανακοίνωση στον Τύπο έγινε δεκτή με μεγάλο
ενθουσιασμό από το προσωπικό του μουσείου», δήλωσε μια εκπρόσωπος, η Μαρί Ζιλί Ντελαέρ, σύμφωνα με την οποία το μουσείο δεν έχει ακόμη ενημερωθεί επισήμως.

«Αν η είδηση επιβεβαιωθεί, ελπίζουμε ότι το έργο θα μπορέσει να εκτεθεί το συντομότερο δυνατό στο μουσείο», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Το εν λόγω έργο, που φέρει την επιγραφή «Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου», αποδιδόταν παλαιότερα στον Ρούμπενς, «όμως σήμερα θεωρείται έργο ενός από τους μαθητές του», διευκρίνισε η Ντελαέρ.

Την εποχή που έγινε η κλοπή, η αξία του πίνακα υπολογιζόταν στις 200.000 ευρώ, ενώ η τιμή ενός πίνακα του Ρούμπενς ανέρχεται εν γένει σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

«Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου», μια σκηνή από την ελληνική μυθολογία, είναι πιθανόν ένα αντίγραφο, φτιαγμένο από έναν από τους βοηθούς του Ρούμπενς, από τον πρωτότυπο πίνακα, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια ιδιωτική συλλογή», εξήγησε η εκπρόσωπος.

«Πρόκειται για ένα καλό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο το στυλ του Ρούμπενς αφομοιώθηκε από τους μαθητές του», πρόσθεσε η Ντελαέρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα