Βαριές κουβέντες μετά τη σύσκεψη των αρχηγών

13:03 2/8/2012 - Πηγή: 24wro
Πρωτοφανές επεισόδιο Βενιζέλου-Χρυσοχοΐδη, που δείχνει και την εκρηκτική κατάσταση η οποία επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ...
σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή.

Οξύτατο επεισόδιο είχαν χθες το βράδυ στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα αποτελέσματα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών ο Ευ. Βενιζέλος
και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης
Πρωτοφανές επεισόδιο Βενιζέλου-Χρυσοχοΐδη, που δείχνει και την εκρηκτική κατάσταση η οποία επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια, ο Ευ. Βενιζέλος κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα 227 προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ατμόσφαιρα ήταν ήδη τεταμένη, καθώς λίγο νωρίτερα έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μ. Χρυσοχοΐδης, είχαν καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.
Στη διάρκεια της ενημερωτικής συζήτησης, ο Μ. Χρυσοχοΐδης πήρε τον λόγο και, απευθυνόμενος στον Ευ. Βενιζέλο, αναρωτήθηκε «τι χρειάζονται τα επικοινωνιακά παιχνίδια», από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ψηφίσει τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

Η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν ακαριαία και κάτι παραπάνω από οργισμένη: «Τι είναι αυτά που λες;» είπε στον Μ. Χρυσοχοΐδη και, στη συνέχεια, ενώπιον των περίπου 20 βουλευτών που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι τη σκηνή, ζήτησε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο να βγει από την αίθουσα.

«Πήγαινε από εδώ! Βγες έξω τώρα! Είσαι υπονομευτής!», είπε ο Ευ. Βενιζέλος στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, έχοντας ζητήσει -χωρίς αποτέλεσμα- από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πάρει πίσω τα περί «υπονόμευσης», αποχώρησε τελικά από την αίθουσα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τη σφοδρή σύγκρουση, ο Ευ. Βενιζέλος δεν προτίθεται να διαγράψει τον Μ. Χρυσοχοΐδη. Ωστόσο τίθεται θέμα παραμονής του Μ. Χρυσοχοΐδη στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, μετά την απόφασή του να καταψηφίσει τις αλλαγές στον νόμο Διαμαντοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος άφησε αιχμές εναντίον και του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος καταψήφισε το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα